Εκτοξεύτηκε η τιμή της βενζίνης: Τα 2,59 ευρώ/λίτρο η τιμή της αμόλυβδης σε νησιά του Αιγαίου

Βενζίνη σε αυτοκίνητο Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
0

Πάνω από 2,50 ευρώ/λίτρο έχει σκαρφαλώσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια των νησιών του Αιγαίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι τιμές στα πρατήρια της Λήμνου και της Ικαρίας, όπου η το λίτρο άγγιξε τα 2,57 ευρώ και τα 2,59, αντίστοιχα.

Παράλληλα, στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, λόγω των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, οι τιμές κυμαίνονται από 2,17 έως 2,32 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λέσβου-Λήμνου, Νίκος Βελετάκης, έκανε λόγο για πανδημία στις τιμές των καυσίμων και ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ.

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια πανδημία στην αμόλυβδη, θεωρώ ότι ο ΦΠΑ πρέπει να είναι στο 6%, μέχρι να τελειώσει αυτό το σκηνικό», είπε, προσθέτοντας ότι κάθε καταναλωτής διαθέτει ένα μικρό ποσό. «Το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιεί για βόλτα πλέον, μόνο για δουλειά και έκτακτες ανάγκες», τόνισε.

Στα ύψη οι τιμές και στις Σποράδες, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμόλυβδη πωλείται προς 2,51 ευρώ/λίτρο στη Σκιάθο.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, η τιμή έχει εκτοξευτεί», αναφέρει ο Κώστας Νιτλέζος, πρατηριούχος στο νησί. «Περνάνε αμάξια και βάζουν 10-15 ευρώ. Μηχανάκια 2 ευρώ, 1 ευρώ», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτη για τους θανάτους και των τριών παιδιών- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

«Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά» λέει μέσω του δικηγόρου της
THE LIFO TEAM
Πόσο ακροδεξιά «γέρνουμε» ως κοινωνία;

Θέματα / Πόσο ακροδεξιά τείνουμε ως κοινωνία;

Το Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς παρουσιάζει την πρώτη του ετήσια μέτρηση τάσεων της ελληνικής κοινωνίας σε μια σειρά από θέματα που θεωρούνται «δείκτες ακροδεξιάς συγκρότησης» και τα αποτελέσματα φέρνουν σε... σκωτσέζικο ντους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ