Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρθηκαν οι 38 πρόσφυγες - Στο νοσοκομείο μια έγκυος

Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρονται οι 38 πρόσφυγες - Στο νοσοκομείο μια έγκυος Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Β.
0

Στο ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας στον ποταμό Έβρο.

Το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκαν στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο όπου και τους ετέθησαν ερωτήσεις για τον χρόνο και το σημείο από το οποίο πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Σήμερα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής και ταυτοποίησης τους. Χθες, δύο διερμηνείς τους ενημέρωσαν για το σχετικό πρωτόκολλο. Ακόμη οι 38 πρόσφυγες εξετάστηκαν από νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter, δηλώνουν Σύροι και μεταξύ αυτών είναι και μία έγκυος η οποία μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση» επεσήμανε ο ίδιος.

Η ομάδα αποτελείται από 22 άνδρες, εννέα γυναίκες και επτά παιδιά. Μία γυναίκα, παράλληλα, ενημέρωσε πως το παιδί της, ένα κοριτσάκι, άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από τσίμπημα σκορπιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό τους αναφέρει: «Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία από την Θεσσαλία: Έκλεισαν την δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν

Ελλάδα / Θεσσαλία: Τι απέγιναν τα ζώα συντροφιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας; - Καταγγελίες για γερά νεύρα

Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές της περιοχής και αιχμές κατά της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς - Όσοι εξακολουθούν να νοιάζονται για την προστασία αυτών των πλασμάτων καταγγέλλουν ότι υπεύθυνοι έκλεισαν τη δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν...
NEWSROOM