Δύο από τους μάρτυρες που κάλεσε ο Κούγιας «αδειάζουν» τον Λιγνάδη: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα»

Δύο από τους μάρτυρες που κάλεσε ο Κούγιας «αδειάζουν» τον Λιγνάδη: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα» Facebook Twitter
Δύο από τους μάρτυρες που κάλεσε ο Κούγιας «αδειάζουν» τον Λιγνάδη: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα» (Eurokinissi)
0

Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, δύο από τους μάρτυρες, που κλήθηκαν από τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη ως «μάρτυρες υπεράσπισης» στις καταγγελίες εναντίον του για βιασμό κατά συρροή.

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννης Παναγόπουλος και ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε ρωτήθηκαν ή ζητήθηκε η σύμφωνα γνώμη τους από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη για να δημοσιοποιηθούν στα ΜΜΕ τα ονόματά τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως «μάρτυρες υπερασπίσεώς» του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

- Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.

- Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη.

Επαναλαμβάνουμε, ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως "μάρτυρες υπερασπίσεως" του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

- Ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.

- Ήμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων.

Ήδη, η επί 2ήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Παναγόπουλος – Βοηθός σκηνοθέτη

Αγησίλαος Μικελάτος – ηθοποιός»

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λιγνάδη έφτασε στην Ευελπίδων και η πρώην υφυπουργός Παιδείας και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, η οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων. Εκτός από την πρώην υφυπουργό έχει κληθεί να καταθέσει και ο ιδιοκτήτης του Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Πρόκειται για δυο πρόσωπα που η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προτείνει ως μάρτυρες καθώς υποστηρίζει ότι τις ημέρες του Αυγούστου του 2015 που καταγγέλλεται για έναν από τους βιασμούς ήταν μαζί τους διακοπές στην Ιθάκη.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε νωρίτερα η υπεράσπιση Λιγνάδη, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του ενώ επιχειρεί σε 27 σελίδες να αντικρούσει και τις μηνύσεις που έχουν γίνει αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ