Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη με την εισαγγελική πρόταση

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται η δίκη με την εισαγγελική πρόταση Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να υποβάλει σήμερα την πρόταση του στους δικαστές για τις κατηγορίες του βιασμό σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικου άνδρα.

Μετά από τέσσερις μήνες αποδεικτικής διαδικασίας ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, αφού έχει αξιολογήσει τις μαρτυρίες των τριών καταγγελλόντων που κατέθεσαν για όσα ισχυρίζονται ότι βίωσαν, όσων στάθηκαν στο βήμα για να επιβεβαιώσουν τους μηνυτές αλλά και όσων ήρθαν προς υπεράσπιση του ηθοποιού, σήμερα θα απευθυνθεί προς τους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους. Ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τους δικαστές να ακολουθήσουν τη σκέψη του και να υιοθετήσουν την πρόταση του για την κήρυξη ενόχου ή αθώου του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μέχρι την έναρξη της δίκης, ο Δημήτρης Λιγνάδης διάβασε αρκετές εισαγγελικές προτάσεις, για τα αιτήματα άρσης της προσωρινής του κράτησης που απορρίφθηκαν αλλά και για την παραπομπή του σε δίκη, οι οποίες δεν διαφοροποιήθηκαν καθόλου από όσα κατέγραφε το ένταλμα σύλληψης και το ένταλμα που εκδόθηκε για την προφυλάκισή του μετά την απολογία του.

«Πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 57χρονου κατηγορούμενου, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τον καλλιτέχνη να του εξηγήσει, να δώσει τη δική του εκδοχή στο «γιατί». «Τι κέρδος έχουν;» ρώτησε ο εισαγγελέας, όπως και η πρόεδρος νωρίτερα.

Μετά τις 9:30 το πρωί σήμερα, ο κ. Κουντριάς θα αναπτύξει το νομικό μέρος των πράξεων που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη και ακολούθως θα δώσει τις δικές απαντήσεις σε όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο και σε όσα αντιτείνει σε όλα αυτά ο κατηγορούμενος. Θα αξιολογήσει κάθε καταγγελλόμενη πράξη και κάθε πρόσωπο και συνθήκη ώστε τελικά να δώσει την δική του απάντηση για την υπόθεση.

Τη σκυτάλη μετά τον εισαγγελέα θα πάρουν οι συνήγοροι της μίας και της άλλης πλευράς με τις αγορεύσεις τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται  στα μέσα Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ