Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είχαν το παιδί με αίματα και το κλωτσοπατούσαν» λέει ο πατέρας του

Ζακ Κωστόπουλος Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου βρίσκονται οι πέντε από τους τους έξι κατηγορουμένους -απών είναι ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος, συγκλόνισε, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, που επιθυμούσε να αλλάξει τον κόσμο. Επέρριψε, δε, ευθύνες στους αστυνομικούς, κάνοντας λόγο για απόκρυψη στοιχείων.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι δίπλα δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απόκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων….Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πως είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα.

  • Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;
  • Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος με κοινωνική ζωή, χαρούμενος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας που στηριζόταν οικονομικά από την οικογένειά του. Στο παρελθόν, κατά τον μάρτυρα, ο Ζακ είχε δεχτεί επιθέσεις. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ