Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Μπιμπίλα με την Νίνου

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Μπιμπίλα με την Νίνου Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πλευράς του Πέτρου Φιλιππίδη για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, με τη σύζυγο του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου.

Το αίτημα κατατέθηκε μετά την πρώτη ημέρα κατάθεσης του κ. Μπιμπίλα και αφορούσε στα όσα είχε πει εκείνος για τη μεταξύ τους σχέση. 

«Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νίνου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» επεσήμανε η πρόεδρος της έδρας, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Επεισοδιακή συνεδρίαση

Στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υπήρξαν διάφορες στιγμές έντασης και χρειάστηκε η διακοπή της δικασίμου δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε στον κ. Μπιμπίλα, που συνέχισε την κατάθεσή του, πως η σύζυγος του κατηγορούμενου Ελπίδα Νίνου διαψεύδει την αναφορά του σε «σχέση που είχε συνάψει ο Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του».

Συνήγορος: Σας διαψεύδει η κ. Νίνου!

Μάρτυρας: Την διαψεύδω κι εγώ την κ. Νίνου.

Ο, σε έντονο ύφος, διάλογος, προκάλεσε την αντίδραση του γιου του κατηγορούμενου, ο οποίος σηκώθηκε αμέσως όρθιος, ενώ η κ. Νίνου την ίδια στιγμή φώναξε προς το δικαστήριο να της δώσει τον λόγο για «να μιλήσω ένα λεπτό». Η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία και την ίδια στιγμή που μία εκ των ηθοποιών που στηρίζουν τις καταγγέλλουσες, φώναξε στο ακροατήριο, απευθυνόμενη στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε».

Με την αποχώρηση των δικαστών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι από τους φίλους του κατηγορούμενου επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Μπιμπίλα αποκαλώντας τον «φίδι κολοβό» προς τους οποίος ο μάρτυρας απάντησε: «Ντροπή! Τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;».

Η κατάθεση Μπιμπίλα

Όσον αφορά στην κατέθεση του κ. Μπιμπίλα, δέχθηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο του κατηγορουμένου κυρίως για την υπόθεση της πρώτης από τις τρεις καταγγέλλουσες, που φέρεται να έχει βιασθεί δύο φορές από τον κατηγορούμενο, την οποία ο μάρτυρας γνωρίζει καθώς είναι κόρη φίλης του. Οι ερωτήσεις στράφηκαν στο περιεχόμενο της καταγγελίας που έκανε στο ΣΕΗ η εν λόγω ηθοποιός και αν αναφέρθηκε σε βιασμό της από τον Φιλιππίδη ενώπιον των συναδέλφων της στο Πειθαρχικό.

Συνήγορος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

Μάρτυρας: Περιγράφει γεγονότα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.

Συνήγορος: Δεν περιγράφει βιασμό;

Μάρτυρας: Δεν θα το κρίνω εγώ.

Συνήγορος: Σε εσάς δεν λέει τίποτα για βιασμό και πάει στον εισαγγελέα και μιλάει για βιασμό και μετά στην ανακρίτρια και για μια δεύτερη πράξη βιασμού. Αρχικά δεν περιγράφει πράξεις. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση;

Πρόεδρος: (προς τον κ. Μπιμπίλα) Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ αυτά που αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της... είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Συνήγορος: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος.

Μάρτυρας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή. Και να θυμάσαι και να ξεχνάς

Συνήγορος: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δεν το θυμάται; Έχει υποστεί αυτήν την πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που την κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;

Μάρτυρας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες και άντρες ηθοποιοί δέχονται άσχημα πράγματα, αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός, πήγε μετά να δουλέψει. Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Ο μάρτυρας έκανε έκκληση σε γυναίκες που έχουν αναφερθεί σε συμπεριφορές του κατηγορούμενου να πάνε να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ