Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο: Άρχισαν σήμερα οι εγγραφές

Σχολική τάξη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Άρχισαν οι εγγραφές μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο, που θα λειτουργεί έως τις 17:30 τη νέα σχολική χρονιά. 

Από σήμερα, Πέμπτη, έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των νηπιαγωγείων και δημοτικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους, ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εάν το επιθυμούν, στα σχετικά τμήματα. 

Στόχος είναι να σχηματιστούν εγκαίρως τα τμήματα του διευρυμένου ολοήμερου σχολείου και να ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα, μετά το πρώτο κουδούνι, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές θα γίνονται δεκτοί χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής. 

«Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων», αναφέρει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Για το νέο σχολικό έτος το διευρυμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο 50% των τμημάτων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ