Το CNN βρήκε τα αγαπημένα του τυριά στην Ευρώπη -Το μετσοβόνε στην λίστα των κορυφαίων

Μετσοβόνε Facebook Twitter
Instagram @alika_obraz
0

Κάποια είναι μαλακά, άλλα σκληρά και άλλα κρεμώδη. Ορισμένα έχουν μια κίτρινη απόχρωση και άλλα λευκή, ενώ κάποια έχουν αλμυρή και άλλα πικάντικη γεύση. Τα τυριά αποτελούν μία από τις αγαπημένες τροφές του κόσμου.

Και η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη παράγονται μερικά από τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως. Στην Γηραιά Ήπειρο υπάρχουν τυριά με ιστορία χιλιάδων ετών. Τυριά που δημιουργήθηκαν από μοναχούς, τυριά που κάνουν την εμφάνισή τους στην κλασσική λογοτεχνία και άλλα που έχουν ένα πιο ιδιαίτερο όνομα, κάνοντας τους ανθρώπους να τα δοκιμάζουν.

Το CNN ασχολήθηκε με τον κεφάλαιο «τυρί» και βρήκε τα αγαπημένα του στην Ευρώπη. «Ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο τυρί, φυσικά - αλλά εδώ είναι 22 από τα δικά μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα με το αμερικανικό δίκτυο να ξεχωρίζει το μετσοβόνε. «Φυσικά, ξέρετε τα πάντα για τη φέτα και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί. Το μετσοβόνε κατάγεται από το απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της χώρας, ή πιο συγκεκριμένα, μια ορεινή πόλη που ονομάζεται Μέτσοβο», γράφει το CNN.

«Φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, είτε μόνο του είτε αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», προσθέτει,  προτείνοντας το ψήσιμο στη σχάρα ως τον καλύτερο τρόπο να το απολαύσετε.

Στη γευστικά πλούσια λίστα του αμερικανικού δικτύου φιγουράρει και το χαλούμι, που περιγράφεται γλαφυρά. «Αλμυρό, μαστιχωτό τυρί που ψήνεται στην τελειότητα». «Συνήθως αναμειγνύεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, το χαλούμι προέρχεται από την Κύπρο, αλλά πλέον αποτελεί βασικό προϊόν σε όλη την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο. Για να το απολαύσετε καλύτερα ψήστε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά», αναφέρει το CNN.

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά τυριά σύμφωνα με το CNN

 1. Γκράνα Παντάνο
 2. Γκριγιέρ
 3. Serra da Estrela
 4. Χαλούμι
 5. Τσένταρ
 6. Μαντσέγο
 7. Morbier
 8. Bitto
 9. Havarti
 10. Wensleydale
 11. Καμπράλες
 12. Κομτέ
 13. Πεκορίνο Ρομάνο
 14. Μπρίντζα
 15. Γκούντα
 16. Callu de Cabrettu
 17. Μετσοβόνε
 18. Vieux-Boulogne
 19. Jarlsberg
 20. Gubbeen
 21. Puzzone di Moena
 22. Lüneberg
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ