Βίτσας: «Περισσότεροι από 90.000 πρόσφυγες θα είναι στην Ελλάδα έως το τέλος του 2019»

Βίτσας: «Περισσότεροι από 90.000 πρόσφυγες θα είναι στην Ελλάδα έως το τέλος του 2019» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Περισσότεροι από 90.000 πρόσφυγες θα βρίσκονται στην Ελλάδα έως το τέλος του 2019, προέβλεψε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. 

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 75.000 ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα. Αν τα πράγματα πάνε όπως πέρυσι από την πλευρά των ροών, θα κλείσουμε το 2019 με έναν αριθμό περίπου 90.000, ίσως και λίγο παραπάνω», είπε  ο κ. Βίτσα, κατά την τελετή παραλαβής του υφυπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Άγγελο Τόλκα. 

Ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «δυσβάσταχτο βάρος» στη χώρα από το προσφυγικό. 

«Παρά  τις προσπάθειες που κάνουμε και εμείς και η Τουρκία, οι ροές συνεχίζονται και μάλιστα αυξανόμενες. Δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2018 είχαν έρθει 1.139 στα νησιά. Τον Φεβρουάριο του 2019 έχουν έρθει 1.485 με ιδιαίτερη πίεση στη Σάμο», είπε χαρακτηριστικά. 

Ειδικά, τέλος, για το συγκεκριμένο νησί παραδέχθηκε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη υποστηρίζοντας ότι «έχουμε ρίξει όλες μας τις δυνάμεις για να απαλύνουμε το νησί, αλλά και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ζητά επίσημη ενημέρωση για το αν ο αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα / Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Να μας ενημερώσουν αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

«Ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει επίσημα αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα;»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ