Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θανατώθηκε χιμπατζής που διέφυγε από το κλουβί του

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θανατώθηκε χιμπατζής που διέφυγε από το κλουβί του Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Τη θανάτωση ενός χιμπατζή που διέφυγε από το κλουβί του γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του σήμερα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα». 

Το περιστατικό αυτό, το δεύτερο σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, όταν θανατώθηκαν δύο τζάγκουαρ που είχαν φύγει από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής του, προκάλεσε αίσθηση στα social media, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να θανατωθεί ο χιμπατζής, κι όχι να ναρκωθεί για να επιστραφεί στο κλουβί του. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. 

Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ