Αντιπαράθεση Μιχαηλίδου με Γιαννόπουλο για τις δομές προστασίας: «Έχετε μια εμπάθεια για το Χαμόγελο»

Αντιπαράθεση Μιχαηλίδου με Γιαννόπουλο για τις δομές προστασίας: «Έχετε μια εμπάθεια για το Χαμόγελο» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Έντονη συζήτηση στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών παιδικής προστασίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το νέο πλαίσιο, προειδοποιώντας πως θα υπάρξει κλείσιμο δομών του Χαμόγελου.

Η υφυπουργός επεσήμανε πως «ιστορικά (σ.σ. ο Σύλλογος) έχει κάνει πολύ σπουδαία πράγματα για την παιδική προστασία» και υπογράμμισε πως το καθήκον της πολιτεία είναι να «διασφαλίσει πως τα παιδιά, όπου κι εάν είναι, είναι ασφαλή».

«Δεν ερχόμαστε να ρυθμίσουμε το Χαμόγελο, αλλά όλες τις δομές προστασίας παιδιών» εξήγησε και τόνισε πως «οι δομές αυτές πρέπει να έχουν το κατάλληλο προσωπικό. Δεν μπορεί μια δομή να λειτουργεί χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς. Βρεφοκόμους».

«Ποιο είναι το πρόβλημα; Βάζουμε κανόνες για τους καλύτερους και για τους λιγότερο καλούς».

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε πως έγιναν διαβουλεύσεις χωρίς να κληθεί το Χαμόγελο.

«Να θυμίσω και να το πω έντονα, τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς πολύ έγκαιρα. Έχουμε πει ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις για την υιοθεσία και την αναδοχή. Ως φορέας είμαστε από τους πρώτους που ενθαρρύνουμε την αναδοχή και την υιοθεσία. Έρχεται η διαβούλευση και αυτά που προτείναμε, δεν αναρτήθηκαν καν στη διαβούλευση» είπε.

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται» σημείωσε, συγκινημένος, ο πρόεδρος του Συλλόγου, με την κα Μιχαηλίδου να απαντά: «Και εμείς, κανείς δεν θα κλείσει».

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γιαννόπουλος: Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μιχαηλίδου: Μην βγαίνετε να λέτε πράγματα που δεν ισχύουν

Γιαννόπουλος: Στους διαδρόμους του υπουργείου, έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα

Η υφυπουργός επέμεινε πως «δεν πρόκειται να κλείσουμε καμία δομή. Έχει μια κουζίνα που είναι 15 τ.μ. και η απόφαση λέει 20 τ.μ. δεν θα κλείσετε, θα το δούμε. Έχετε 4 μπάνια και η απόφαση λέει 5, θα το δούμε, δεν θα κλείσετε».

«Μην λέτε στον κόσμο ότι σας κλείνουμε. Εάν δεν θέλετε τους κανόνες, είναι άλλο πράγμα» συνέχισε η ίδια.

«Γιατί λέτε ότι δεν θέλουμε κανόνες, είναι ψέματα» της απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος, και τόνισε πως ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που μπορεί να κόψει τον «γόρδιο δεσμό».

«Έχω ζητήσει να μιλήσω με τον κ. πρωθυπουργό. Εκείνος μόνο μπορεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Δεν θα φύγω από τη ζωή αφήνοντας αυτήν τη δαμόκλειο σπάθη, που η κοινωνία δημιούργησε» τόνισε, ειδικότερα.

«Αν λείψει το Χαμόγελο, δεν θα υπάρξει επιτόπια παρέμβαση. Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η μόνη δομή που λειτουργεί 24 ώρες και έχει την αναγνώριση όλης της κοινωνίας, των Εισαγγελέων, όλων των αστυνομικών» συνέχισε.

Η κα Μιχαηλίδου, ωστόσο, επέμεινε πως οι κανόνες λαμβάνονται «για όλα τα παιδιά. (…) Ένα τυροπιτάδικο έχει προδιαγραφές, δεν θα έχει μία δομή προστασίας;».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ