Άμφισσα- Μεταλλεία βωξίτη: Νιόπαντρος και πατέρας ο 40χρονος που σκοτώθηκε από πτώση βράχου

Άμφισσα- Μεταλλεία βωξίτη: Νιόπαντρος και πατέρας ο 40χρονος που σκοτώθηκε από πτώση βράχου Facebook Twitter
0

Ένας 40χρονος μηχανικός έχασε την ζωή του από πτώση βράχου στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της εταιρείας IMERYS στη Βάριανη.

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης, με καταγωγή από τη Λαμία, έχασε τη ζωή του εντός της στοάς «617», όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε καταπλακώθηκε από βράχο.

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετά από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη. Πρόσφατα είχε παντρευτεί και βαφτίσει επίσης την κόρη του.

«Στην συγκεκριμένη δουλειά ο Κωνσταντίνος ήταν πάνω από 10 χρόνια και στην εταιρία αυτή από το 2005. Η γυναίκα του επίσης δούλευε στην εταιρία και είχε παραιτηθεί πρόσφατα. Τι συνέβη την ώρα της πτώσης κανένας δεν γνωρίζει. Δυστυχώς χάσαμε ένα πολύτιμο συνάδελφο», ανέφερε συνάδελφος του 40χρονου.

Άμφισσα- Μεταλλεία βωξίτη: Νιόπαντρος και πατέρας ο 40χρονος που σκοτώθηκε από πτώση βράχου Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

Παράλληλα, οι πυροσβέστες που έφτασαν στις στοές του Μεταλλείου, «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και «Καμόρα», πριν 19 χρόνια το 2003 είχε γίνει και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

Άμφισσα- Μεταλλεία βωξίτη: Νιόπαντρος και πατέρας ο 40χρονος που σκοτώθηκε από πτώση βράχου Facebook Twitter

Η ανακοίνωση των μεταλλείων για το εργατικό δυστύχημα

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Άμφισσα Φωκίδας σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εργατικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ