Άμφισσα: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι στα μεταλλεία βωξίτη- Έπεσε βράχος στην κεντρική στοά

Στοά μεταλλείου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, μετά την πτώση βράχου στην κεντρική στοά των μεταλλείων βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ, στη Φωκίδα.

Το δυστύχημα έγινε στη στοά 618 των μεταλλείων, κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας- Άμφισσας. Ένας βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε όχημα 4Χ4, σε απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. 

Τη ζωή του έχασε ένας 40χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Αυτή την ώρα, εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει τη στοά, ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εγκλωβισμένους ότι είναι καλά στην υγεία τους. 

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Παράλληλα, καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ