Αμέτρητοι οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στους χιονισμένους δρόμους: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Αμέτρητοι οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στους χιονισμένους δρόμους: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Facebook Twitter
0

Ενώ η κακοκαιρία Ελπίς συνεχίζει να μαίνεται σε περιοχές της Αττικής, αμέτρητοι οδηγοί αναγκάστηκαν να περάσουν την παγωμένη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και των γύρω προαστίων, με πρωτοφανείς εικόνες να καταγράφονται στην Αττική οδό, όπου πολίτες παρέμεναν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους ήδη από το πρωί της Δευτέρας. 

Από χθες το βράδυ παραμένει σε εξέλιξη η επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών. Πολλοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν δημοσίως πως πέρασαν ώρες χωρίς καμία βοήθεια και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι οδηγοί μοίραζαν μεταξύ τους ό,τι φαγώσιμα έτυχε να έχουν στα αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εξ αυτών έχουν κλείσει ακόμα και 18, 19 και 20 ώρες στους δρόμους. 

Αμέτρητοι οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στους χιονισμένους δρόμους: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Facebook Twitter

Μέχρι και αυτή την ώρα εκτιμάται πως εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, περιμένοντας τον στρατό να διανοίξει δρόμο μέσα από το πυκνό χιόνι. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αξιωματικοί του στρατού μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στους εγκλωβισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία (Πεντέλη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία), στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.

Στα σημεία επίσης παρέχεται ιατρική περίθαλψη σε όποιον χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν ασθενοφόρα. Σε όσους απεγκλωβίζονταν και δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από την Αθήνα τους εξασφαλίστηκε φιλοξενία από την Πολιτική Προστασία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.

Αμέτρητοι οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στους χιονισμένους δρόμους: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Facebook Twitter

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΕΛΑΣ απηύθυνε σύσταση στους πολίτες στην Αττική να κυκλοφορούν σήμερα αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. «Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» και εφόσον η μετακίνησή τους με αυτοκίνητα είναι απολύτως αναγκαία, να γίνεται «μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ