ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αμαλιάδα: 50χρονη και 93χρονος ζουν εδώ και 8 μήνες σε αυτοκίνητο - «Ξεχαστήκαμε, ο κόσμος μάς κοιτά με λύπη»

Αμαλιάδα: 50χρονη και 93χρονος ζουν εδώ και 8 μήνες στο αυτοκίνητο - «Ξεχαστήκαμε, ο κόσμος μάς κοιτά με λύπη» Facebook Twitter
0

Εδώ και οκτώ μήνες μια 50χρονη και ο 93χρονος πατέρας της στην Αμαλιάδα αναγκάζονται να ζουν στο αυτοκίνητό τους, όπου έχουν στριμώξει όλα τα υπάρχοντά τους, όπως αποκαλύπτει το τοπικό μέσο patrisnews.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τελευταία χρόνια οι δύο τους ζουν από τη σύνταξη του ηλικιωμένου που φτάνει, κατά 3.000 ευρώ μειωμένη εδώ και χρόνια, στις 5.800 ευρώ το έτος, κοινώς λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι» λέει η 50χρονη που ζητά μια δουλειά. 

«Ήδη ξεχαστήκαμε»

Η ίδια προσθέτει πως παρά τις εκκλήσεις σε Μητρόπολη, Δήμο, Συνήγορο του Πολίτη και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, δεν έχει έχει γίνει κάτι. 

«Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντα μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη…» λέει η ίδια. 

«Ήδη, ξεχαστήκαμε…» λέει και συνεχίζει: «Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ό, τι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα».

Η γυναίκα ζητά μια δουλειά ώστε να μπορέσουν οι δύο τους να ενοικιάσουν ένα σπίτι. 

«Μια δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσουμε. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου…», μας λέει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ