Αγωγή της Εκκλησίας κατά του Δημοσίου για την εκκλησιαστική περιουσία

Αγωγή της Εκκλησίας κατά του Δημοσίου για την εκκλησιαστική περιουσία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στα δικαστήρια πηγαίνει η Εκκλησία το Δημόσιο, ζητώντας αποζημιώσεις σχετικά με τη δέσμευση εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μετά την απόφαση, υπέρ της, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για ακίνητά στη Βουλιαγμένη, προχωρά σε ανάλογες κινήσεις και για άλλες έξι περιοχές: Φασκομηλιά, Λεγραινά, Βάρη, Στροφυλιά, Κοκκιναρά και Φλαμούρι Μαγνησίας, σύμφωνα με tanea.gr.

Κατά την εισήγησή του στην πρώτη τακτική συνεδρία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη νέα εποχή στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας για τη συνεργασία που θα υπάρξει σχετικά με το μεγάλο εκκλησιαστικό πρότζεκτ στην περιοχή του Σχιστού-Σκαραμαγκά.

«Βλέπουμε πόσο ψηλά μπορούμε να φθάσουμε, όταν Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται κοινοπρακτικά, ισότιμα και αλληλοπεριχωρητικά για το κοινό καλό και προς όφελος του λαού. Από αυτή τη στάση, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η πατρίδα μας. Πατρίδα μας δεν είναι μόνο ο τόπος της ελληνικής επικράτειας, αλλά κυρίως όλοι όσοι βρισκόμαστε στο "εμείς", όσοι νιώθουμε αυτόν τον τόπο πατρίδα μας» επεσήμανε. 

Αναφέρθηκε στη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του λαού, αλλά στάθηκε στη δικαίωση από το ΕΔΑΔ. 

«Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποζημίωση τής Εκκλησίας της Ελλάδος για τη ζημία που υπέστη καθ' όλα τα έτη λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της Διοίκησης να ρυθμίσει πολεοδομικά τα ακίνητά της, ως νομίμως όφειλε. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αγωγή κατά τού Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση» είπε σε άλλο σημείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ