Αγνώριστος ο Σώρρας - Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων

Αγνώριστος ο Σώρρας - Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με πρωτόγνωρο τρόπο, έγινε η μεταγωγή του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια. 

Συγκεκριμένα, τον φυγάδευσε ομάδα της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), η οποία προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον Σώρρα πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων.

Από εκεί, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήρια, στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής τής «Ελλήνων Συνέλευσις», μετά την απολογία του στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος. Είχε συλληφθεί το Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες.

Κατά τη σημερινή απολογία του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ μόλις του γνωστοποιήθηκε η προφυλάκιση, είπε ότι το επόμενο πενθήμερο θα προσφύγει κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα.

Αγνώριστος ο Σώρρας - Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σώρρας εμφανίστηκε αγνώριστος στα δικαστήρια, με μακριά γενειάδα και μαύρο κοστούμι.

Βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας «γεια σου, αρχηγέ» και βρίζοντας εκείνους «που τον οδηγούν στη φυλακή». Ο Αρτέμης Σώρρας απάντησε: «Όλα στα χέρια σας τώρα».

 

Το κατηγορητήριο που τον βαρύνει, εφόσον γίνει δεκτό από τη Δικαιοσύνη στα επόμενα στάδια της ποινικής υπόθεσης, τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή τής ισόβιας κάθειρξης.

Αγνώριστος ο Σώρρας - Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδικότερα, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Αγνώριστος ο Σώρρας - Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία φαίνεται να έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ