Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην Αλόννησο, έκανε το AFP μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο.

 

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αμφορείς και αγγεία τα οποία μετέφερε το πλοίο.

 

«Εδώ κάνεις βουτιά στην ιστορία! Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό και μοναδικό μέρος διότι αποτελεί ένα μίγμα κατάδυσης και αρχαιολογίας», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Χανς- Γιούργκεν Φέρσερ, ένας 48χρονος Αυστριακός τουρίστας μετά την κατάδυσή του στο ναυάγιο της Περιστέρας. 

 

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του ενάλιου μουσείου της Περιστέρας τον Ιούνιο, η Αλόννησος επιθυμεί να καταστήσει και άλλα τέσσερα ναυάγια προσβάσιμα στους δύτες όλου του κόσμου και να αναχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες των καταδύσεων, σημειώνει το AFP.

 

«Θέλουμε να προτείνουμε μια άλλη μορφή τουρισμού στους ανθρώπους που έρχονται στο νησί», εξηγεί ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος του νησιού.

 

 

«Η Ελλάδα αποφάσισε να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό που πληρώνει γενναιόδωρα για να κάνει καταδύσεις και επιλέγει τον προορισμό του βάσει των διάφορων επιλογών για κατάδυση. Η χώρα μας διαθέτει πολλά τουριστικά αξιοθέατα κατάλληλα για τις καταδύσεις», εξηγεί υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, διευκρινίζοντας ότι περίπου δέκα υποθαλάσσια πάρκα έχουν ήδη λάβει άδεια για αντίστοιχες δραστηριότητες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP