Ο Προμηθέας Δεσμώτης ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του, με ένα και μοναδικό Live Streaming την Κυριακή 26/9 στις 21:00 από τον ιδιαίτερο χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου.

 

Επτά κάμερες και η επιτόπου τηλεσκηνοθεσία θα συμβάλλουν, ώστε να παρακολουθήσετε ολιστικά την παράσταση, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, αλλά και επιμέρους στιγμές της, που ποτέ δεν θα βλέπατε σε άλλη περίπτωση.

 

Backstage, κοντινά πλάνα, κινούμενες κάμερες και άλλα πολλά, θα σας κάνουν μέρος αυτού του υπέροχου θεάματος.

 

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, παρουσιάστηκε σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

 

Ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή.

 

Προμηθέας Δεσμώτης του Άρη Μπινιάρη με ένα και μοναδικό Live Streaming την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
Ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Φωτο: Πάρης Χαμουρίκος

 

Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως λέει ο ίδιος. Στον ρόλο του Προμηθέα, διαχρονικού συμβόλου αντίστασης απέναντι στην εξουσία, ο Γιάννης Στάνκογλου.

 

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» έκανε πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου στα Χανιά, έδρα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου παρουσιάστηκε στις 20, 21 & 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

 

Πληροφορίες για το live streaming μπορείτε να βρείτε εδώ