Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ πήρε το Όσκαρ είχε πει ευχαριστώ σε 19 ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε να πει ένα όνομα

Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ πήρε το Όσκαρ είχε πει ευχαριστώ σε 19 ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε να πει ένα όνομα Facebook Twitter
6

Καθώς όλο και πιο πολλές καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάνσταϊν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ηθοποιός Κέιτ Γουίσνλετ αποκάλυψε ένα άγνωστο παρασκήνιο από τη βραδιά των Όσκαρ το 2009.

Εξηγώντας γιατί αποφάσισε να μην τον ευχαριστήσει στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της για τον ρόλο της στο «The Reader», μια ταινία που η εταιρεία του Γουάισταϊν χρηματοδότησε, η Κέιτ Γουίσνλετ είπε πως προηγουμένως της το είχαν ζητήσει επιτακτικά.

Μιλώντας στους The Los Angeles Times είπε ότι παρά την πίεση που δέχθηκε για να ευχαριστήσει τον παραγωγό, σκόπιμα άφησε το όνομά του εκτός της μακράς λίστας όσων ανέφερε ονομαστικά και ο λόγος ήταν η αγενής συμπεριφορά του.

«Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται καλά, γιατί να τους ευχαριστήσεις», είπε η Κέιτ Γουίσνλετ.


Αναλυτικά είπε: «Θυμάμαι ότι μου είπαν "Βεβαιωθείτε ότι ευχαριστήσατε τον Χάρβεϊ αν κερδίσετε". Mετά θυμάμαι να γυρίζω και να απαντάω "Δεν θα το κάνω". Και δεν είχε να κάνει με το αν ήμουν ευγνώμων. Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται καλά, γιατί να τους ευχαριστήσεις». Τελικά η Γουίνσλετ ευχαρίστησε 19 άλλους ανθρώπους με το όνομά τους και δεν ανέφερε ποτέ τον Γουάινσταϊν.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις η Γουινσλετ είχε είχε σπεύσει να καταδικάσει και αυτή με τη σειρά της τα όσα είχε κάνει ο παραγωγός.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γουάινσταϊν αντιμετώπισε αυτές τις ευάλωτες, ταλαντούχες νεαρές γυναίκες, ΔΕΝ είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο εργασίας ... Η συμπεριφορά του είναι χωρίς αμφιβολία απαίσια και τρομερή και πολύ, πολύ λάθος. Ήλπιζα ότι τέτοιες ιστορίες αποτελούσαν απλώς φήμες και πως ίσως όλοι ήταν αφελείς. Και με θυμώνει τόσο . Δεν πρέπει να υπάρχει «καμία ανοχή» σε αυτή την εξευτελιστική, κακή μεταχείριση των γυναικών σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο εργασίας οπουδήποτε στον κόσμο».

Η Γουίνσλετ συνέχισε στην συνέντευξή της να περιγράφει την επαγγελματική της σχέση με τον παραγωγό  εξηγώντας ότι με την πάροδο των ετών δεν την άφηνε ποτέ να ξεχάσει το ρόλο του στην καριέρα της. «Σε όλη μου τη σταδιοδρομία, ο Γουάινσταϊν κάθε φορά που με συναντούσε μου άρπαζε το χέρι και μου έλεγε να μην ξεχνάω ποιος μου έδωσε την πρώτη μου ταινία» είπε. «Αλλά αυτός ήταν ο τρόπος που λειτουργούσε. Ήταν εκφοβιστικός και άσχημος στην επαγγελματική διαχείριση. Ήταν αγενής, κάθε φορά που μιλούσε στην ατζέντη μου και την αποκαλούσε με χυδαίο χαρακτηρισμό», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ελπίζει ο Γουάινσταϊν να τιμωρηθεί για όσα έκανε.

«Το γεγονός ότι ποτέ δεν πρόκειται να έρθω αντιμέτωπη και πάλι με τον Χάρβεϊ Γουάνσταϊν όσο ζω, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί ποτέ και είμαι βέβαιη ότι το συναίσθημα είναι καθολικό», κατέληξε.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ: Ένας φεμινιστής (;) ζωγράφος και ένα πορτρέτο που αμφισβήτησε τις σεξουαλικές συμβάσεις της εποχής του

Πολιτισμός / Ο Σάρτζεντ ζωγράφιζε τις γυναίκες πέρα από τις σεξουαλικές συμβάσεις των καιρών τους

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που τα πορτρέτα γυναικών θεωρούνταν προκλητικές, μόνο και μόνο επειδή εκείνες δεν έκρυβαν τη ζωντάνια, τη σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες τους
NEWSROOM
Επεξεργασία σε πορτρέτο καλλονής

Πολιτισμός / Προσωπογραφία καλλονής της βρετανικής αριστοκρατίας είχε υποστεί... «θεραπεία τύπου Kylie Jenner»

Ποιος είπε ότι οι παλιοί δεν «πείραζαν» τα χαρακτηριστικά τους; Απλώς τότε δεν υπήρχαν φίλτρα και αισθητικές επεμβάσεις και τις αλλαγές τις έκανε -καμιά φορά- ο καλλιτέχνης που φιλοτεχνούσε το πορτρέτο τους
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το όνομα έχει Γερμανικές ρίζες, Wein = Κρασί, Stein = Πέτρα, μπορείς να το προφέρεις και έτσι (η μάλλον το σωστό είναι, να το προφέρεις έτσι). άλλο γνωστό επίθετο με Γερμανικές ρίζες:Spielberg = Spiel = Παιχνίδι, Berg = Βουνό.
Σύμφωνα με την γερμανική προφορά, το Weinstein προφέρεραι Βάινσταϊν, που είναι το σωστότερο όλων, όμως για έναν άνθρωπο που συστήνεται Γουάνστιν, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα