Όσκαρ 2022: Ένα μήνα αργότερα η απονομή- Θα μπορούν να διαγωνιστούν ταινίες από πλατφόρμες streaming

Όσκαρ 2022: Ένα μήνα αργότερα η απονομή- Θα μπορούν να διαγωνιστούν ξανά ταινίες από πλατφόρμες streaming Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ένα μήνα αργότερα θα γίνει η τελετή απονομής των Όσκαρ το 2022, ενώ θα μπορούν ξανά να διεκδικήσουν βραβεία οι ταινίες που προβλήθηκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming.

 

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2022 θα γίνει στις 27 Μαρτίου, από τις 27 Φεβρουαρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η 94η απονομή θα γίνει στο παραδοσιακό «σπίτι» των Όσκαρ, το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ. Φέτος η τελετή έγινε για πρώτη φορά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Λος Άντζελες.

 

Επίσης, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας θα επιτρέψει για δεύτερη φορά να μπορούν να διαγωνιστούν ταινίες που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming και όχι πρώτα στους κινηματογράφους, όπως προβλεπόταν στο παρελθόν.

 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι κινηματογράφοι έμειναν κλειστοί για μήνες σε όλο τον κόσμο, δεκάδες ταινίες προβλήθηκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming όπως οι Netflix, Amaxon, HBO Max και Disney+.

 

Για να μπορεί να διαγωνιστεί μία ταινία θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκρατορική Κίνα στη Δράμα

Πολιτισμός / Αριστουργήματα από την Αυτοκρατορική Κίνα στη Δράμα

Το μήνα αυτό συμπληρώνεται ένας χρόνος επιτυχημένης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Σαντιρβάν, το οθωμανικό μνημείο της Δράμας που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και φιλοξενεί εκθέσεις από το Μουσείο Μπενάκη.
NEWSROOM