Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

 Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής Facebook Twitter
Ο Robbie Williams και ο Ed Godrich ποζάρουν μπροστά από τον πίνακα Sharon στην πρώτη τους έκθεση "Black and White Paintings" στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο. Φωτο: Sotheby's.
0

Ο σταρ της ποπ μουσικής Ρόμπι Γουίλιαμς παρουσιάζει στον οίκο Sotheby's τους νέους πίνακες που συνδημιούργησε με τον Έντ Γκόντριχ.

Η πιο πρόσφατη φιλοδοξία του Ρόμπι Γουίλιαμς είναι να γίνει ο αγαπημένος της αγοράς τέχνης και τα 14 έργα που παρουσίασε με τίτλο Black and White Paintings και με ψευδώνυμο Williams Godrich από τα επώνυμα των δυο συνδημιουργών είναι ένας στροβιλισμός λευκών μοτίβων σε μαύρους καμβάδες που αντλούν από την τέχνη του δρόμου και την Outsider art και έχουν γυναικεία ονόματα όπως Linda, Donna, Paula και Tracy, που θυμίζουν τα νεανικά χρόνια του Ουίλιαμς στη δεκαετία του 1980 στο Stoke-on-Trent του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Έντ Γκόντριχ, συνιδρυτής της εταιρείας Godrich Interiors, αναφέρει σε δήλωσή του: "Όλοι οι χαρακτήρες είναι στο μυαλό μας και ζωντανεύουν καθώς εξελίσσεται ο πίνακας. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας θα προκύψει κατά λάθος ή μέρος μιας φιγούρας θα δημιουργηθεί τυχαία λόγω της κατεύθυνσης μιας μόνο πινελιάς. Ο Ρόμπι μπορεί να δει κάτι εντελώς διαφορετικό όταν έρθει η σειρά του να ζωγραφίσει, γι' αυτό και τα έργα μας αποκτούν πολλαπλές αφηγήσεις".

Ο Γουίλιαμς δήλωσε στους Times ότι η παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ του Banksy, Exit Through the Gift Shop, αποτέλεσε την αφορμή για το έργο τέχνης. «Πήγα στο κατάστημα με είδη τέχνης και αγόρασα τα πάντα και άρχισα να κάνω πράγματα στο γκαράζ μου, τα οποία ήταν χάλια, και στη συνέχεια έγιναν λίγο καλύτερα».

Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής Facebook Twitter
Οι δυο συνδημιουργοί στο στούντιο. Φωτο: Courtesy Sotheby's.

Στη συνέντευξη μιλάει επίσης για έναν άλλο διάσημο μουσικό που στράφηκε στην τέχνη. "Ο Μπομπ Ντίλαν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία όπου, αν έκανε μια μαλακία πάνω σε μια Chevrolet, ο κόσμος θα έλεγε: "Αυτό είναι το καλύτερο σκατό που έχει γίνει ποτέ πάνω σε Chevrolet. Κοιτάζω τα πράγματα του Ντίλαν και σκέφτομαι, «Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ αυτό».

Τον περασμένο Μάρτιο ο Ρόμπι Γουίλιαμς παρέδωσε τρεις πίνακες του Μπάνκσι στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και το Girl With Balloon (2006, εκτίμηση 2 εκατ. - 3 εκατ. λίρες) που πωλήθηκε για 2,8 εκατ. λίρες.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς συλλέγει έργα των Banksy, Peter Blake, Christopher Page και Morris Wade για την προσωπική του συλλογή ενώ ο συνδημιουργός των έργων Έντ Γκόντριχ συλλέγει έργα καλλιτεχνών όπως οι Tracey Emin, Christopher Page, Jim Page Roberts και Jonas Wood.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Πολιτισμός / Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων το Φεστιβάλ Αισχύλεια αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση, προβάλλει τους δημιουργούς και συνιστά ένα ιστορικό και ταυτόχρονα σύγχρονο σημείο αναφοράς.
THE LIFO TEAM
Αυτό το καλοκαίρι η Ελευσίνα μετατρέπεται σε υπαίθριο κινηματογράφο με προβολές  οκτώ εμβληματικών ντοκιμαντέρ.

Πολιτισμός / Η Ελευσίνα μετατρέπεται σε υπαίθριο κινηματογράφο με προβολές οκτώ εμβληματικών ντοκιμαντέρ

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι πιλοτικά και με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ