Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 23/12

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Στο Matrix Resurrections οι Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος επιστρέφουν στον κόσμο του Matrix δεκαοχτώ χρόνια μετά. Φωτο: Warner Bros. Pictures
0

Με το Spiderman: No Way Home να επιτρέπει στους αιθουσάρχες να ανασάνουν, κόβοντας πάνω από 150 χιλιάδες εισιτήρια κατά το πρώτο τετραήμερο προβολής του, αυτή την Πέμπτη έρχονται άλλες δύο ταινίες που αναμένεται να αυξήσουν την γενική προσέλευση στις αίθουσες.

Στο Matrix Resurrections οι Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος επιστρέφουν στον κόσμο του Matrix δεκαοχτώ χρόνια μετά την τελευταία ταινία του franchise. Το προωθητικό υλικό αποκάλυψε ελάχιστα πράγματα για την ταινία και όταν την δεις, καταλαβαίνεις το γιατί. Θα πούμε μόνο ότι διασκεδάζει τις αλγεινές εντυπώσεις που είχαν αφήσει τα δύο σίκουελ του original, ότι είναι πιο ελαφριά, πιο ρομαντική και επιχειρεί να σε πιάσει στον ύπνο όχι τόσο με το εικαστικό της σκέλος, όσο με το concept της. Ανεξάρτητα από το πώς θα σας φανεί το τελικό αποτέλεσμα, αξίζει ένα μπράβο στη Λάνα Γουατσόφσκι και τους συνεργάτες της που πήραν ένα δημιουργικό ρίσκο, εκεί που οι περισσότερες νοσταλγικές κινηματογραφικές αναβιώσεις  ακολουθούν πιο συμβατικά μονοπάτια.

Το Σμύρνη μου Αγαπημένη, η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού της Μιμής Ντενίση από τον Γρηγόρη Καραντινάκη, έρχεται για να προσελκύσει στις αίθουσες (και) ένα κοινό που δεν τις έχει στις πρώτες επιλογές, με μεγάλο του ατού μια ακριβή παραγωγή, ένα πολυσυλλεκτικό καστ και τη συγκίνηση που συνοδεύει μία από τις μεγάλες τραγωδίες της νεοελληνικής ιστορίας. Μονταρισμένο με τρόπο που (μάλλον) στοχεύει να γοητεύσει κι ένα νεαρότερο κοινό, καταφέρνει στην τρίτη του πράξη να αποδώσει το χάος της καταστροφής, ταυτόχρονα, όμως, παραδίνεται στις ευκολίες ενός σκληρού μελό.

Πλάι στους δύο αυτούς «κράχτες» έρχεται διακριτικά για να διεκδικήσει το μερίδιο του από την κινηματογραφική πίτα το Gunda, ένα πανέμορφο, ζωόφιλο φιλμ από τη Νορβηγία, κινούμενο κάπου ανάμεσα στη μυθοπλασία και την τεκμηρίωση, το οποίο επιχειρεί και καταφέρνει να μας κάνει να δούμε τον κόσμο με τα μάτια των ζώων μιας φάρμας.

Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους βγαίνει και η ταινία κινουμένων σχεδίων Φεγγαρόσκονη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πολιτισμός / Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.
THE LIFO TEAM
Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Πολιτισμός / Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Ο χαρακτήρας του αποτρόπαιου Αρτούρο Ούι, που δομήθηκε από τον συγγραφέα πάνω στο πρότυπο του σαιξπηρικού «Ριχάρδου Γ΄», ερμηνεύεται στην παράσταση από τον Γιώργο Χρυσοστόμου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ