Ο Stefano Gabbana δηλώνει πως κουράστηκε να τον αναφέρουν ως γκέι και εξηγεί το γιατί

Ο Stefano Gabbana δηλώνει πως κουράστηκε να τον αναφέρουν ως γκέι και εξηγεί το γιατί Facebook Twitter
O Stefano Gabbana (Δ) και ο Domenico Dolce
7

Ο Ιταλός σχεδιαστής Stefano Gabbana, ένας εκ των δύο του οίκου Dolce & Gabbana, δήλωσε ότι έχει κουραστεί να ορίζεται από τη σεξουαλικότητά του.

«Δεν θέλω να αναφέρομαι ως γκέι, γιατί είμαι απλά ένας άνθρωπος ... τελεία», δήλωσε ο 55χρονος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera της Ιταλίας.

«Η λέξη γκέι επινοήθηκε από εκείνους που πρέπει να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους και δεν θέλω να ταυτιστώ με τις σεξουαλικές επιλογές μου», είπε.

Ο Gabbana ίδρυσε τον πολυτελή οίκο μόδας το 1984 με τον Domenico Dolce με τον οποίο υπήρξαν και ζευγάρι.

«Νόμιζα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω να διαδοθεί μια νέα κουλτούρα ως διάσημος άνθρωπος, μια κουλτούρα που δεν βασίζεται πλέον στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ανθρώπινα όντα πρώτα και μετά ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι», δήλωσε ο Gabbana.

Ο σχεδιαστής δήλωσε ότι οι σύλλογοι και οι οργανισμοί για τους ομοφυλόφιλους «χρησιμεύουν συχνά ως άμυνα, αλλά δεν θέλω να προστατευτώ από κανέναν, γιατί δεν έκανα τίποτα λάθος».

Είπε ότι συνειδητοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος όταν ήταν 18 ετών.

Αναφέρει πως όταν ένα κορίτσι που του άρεσε βγήκε μαζί του για χορό, εκείνος συνειδητοποίησε πως παρακολουθούσε τους άντρες περισσότερο από εκείνη.

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λέει ότι δεν έχει ανάγκη από κανενός την βοήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χιλιάδες ομοφυλόφιλοι νιώθουν την ίδια ασφάλεια που νιώθει αυτός.Σαφώς τον ενοχλεί η 'κατηγοριοποίηση' της σεξουαλικότητας του, αλλά μίλησε πολύ εγωιστικά. Σίγουρα δεν θα είχε τις ίδιες απόψεις το 1984, αλλά τώρα το τεράστιο μέγεθος του τον κάνει να μιλάει εκ του ασφαλούς.
Έχει απόλυτο δίκιο!! Επιτέλους κι ένας ομοφυλόφιλος που θέτει το ζήτημα της αντιμετώπισής του από τους άλλους στην πιο σωστή διάστασή του: «Είναι άνθρωπος πάνω από όλα τα άλλα, και οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν άνθρωπο». Το ό,τι είναι συνειδητοποιημένος, δεν μπορεί να αποτελεί μομφή για αυτόν!!Μόνο ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος μπορεί να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα και να διεκδικήσει το ..προφανές.Ούτε ασφαλώς πρέπει να αποτελούν μομφή το ό,τι είναι πετυχημένος, πάμπλουτος και διάσημος.Δυστυχώς τη σήμερον αυτών των ανθρώπων η άποψη φτάνει στο πλατύτερο δυνατόν κοινό.Και ασφαλώς δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σχολιάζεται το …χρώμα του.Το ό,τι διεκδικεί τα δικαιώματά του με τρόπο που δεν ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο που τα διεκδικούν οι ομάδες/ σύλλογοι/ λόμπι άλλων ομοφυλόφιλων, δεν συνεπάγεται πως είναι αντίπαλος ή εχθρός τους, ούτε βέβαια πως αποδυναμώνει τις προσπάθειές τους.Αντιλαμβάνομαι βέβαια την ενόχλησή τους: διεκδικεί κάτι που ξεπερνά το κοινό στοιχείο που ενώνει όλες αυτές τις συλλογικότητες που νιώθουν τον κίνδυνο να …ξεπεραστούν.Όμως αυτός ακριβώς θα έπρεπε να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος τους: μια κοινωνία όπου να είναι άχρηστες τέτοιες συλλογικότητες.
Τίποτα απ' αυτά που έγραψα δεν αποτελεί μομφή. Αυτός είναι συνειδητοποιημένος, όμως εκατομμύρια έφηβοι δεν είναι, δέχονται bullying, μπορεί να ζούνε στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, σε χώρες που κινδυνεύουν με αποκεφαλισμό. Αυτός είναι τυχερός. Και σίγουρα ευχόμαστε κάποτε να μην χρειάζονται οι συλλογικότητες. Για τον ίδιο δε χρειάζονται. Είναι όμως χρήσιμες για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Αυτό λέω.
Το ότι αυτός δεν χρειάζεται προστασία (όντας ένας συνειδητοποιημένος, πετυχημένος, πάμπλουτος, ευτυχισμένος και τυχερός λευκός άντρας) δε σημαίνει πως δεν χρειάζονται εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι ανά τον κόσμο. Η απαξίωσή του προς τους συλλόγους που πολεμούν για τα δικαιώματα των γκέι -σε πολλές χώρες τιμωρείσαι με θάνατο- είναι εκ του ασφαλούς.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ