Ο Κωστής Σταφυλάκης και ο Τεό Τριανταφυλλίδης στη Panke Gallery (Βερολίνο) και στο Bureau Europa (Μάαστριχτ)

Ο Κωστής Σταφυλάκης και ο Τεό Τριανταφυλλίδης στη Panke Gallery (Βερολίνο) και στο Bureau Europa (Μάαστριχτ) Facebook Twitter
0

Στις 26 Μαρτίου, ο Κωστής Σταφυλάκης και ο Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζουν το νέο έργο τους σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα. Το έργο Readiness: Civil War (2022), μια παραγωγή του Onassis Culture, αποτελεί βασικό έκθεμα της έκθεσης των δύο καλλιτεχνών στην Panke Gallery του Βερολίνου, αλλά και της συμμετοχής τους στην έκθεση Prepper Paradise στο Μουσείο Bureau Europa του Μάαστριχτ.

Το Readiness (Ετοιμότητα) είναι μια σπονδυλωτή σειρά έργων που πραγματεύεται την κουλτούρα των preppers, των ποικίλων ατόμων ή ομάδων που προετοιμάζονται μεθοδικά για μια απόλυτη καταστροφή ή για μια κατάρρευση της υπαρκτής τάξης πραγμάτων. Οι δύο καλλιτέχνες, και οι εκάστοτε συνεργάτες τους, χρησιμοποιούν τεχνικές του Παιχνιδιού Ρόλων Ζωντανής Δράσης (LARP) για να εικάσουν και να αφηγηθούν την πιθανή εξέλιξη των κοινωνικών συγκρούσεων στις Η.Π.Α.

Στο νέο επεισόδιο του Readiness με τίτλο Readiness: Civil War, μια τεχνητή νοημοσύνη ανακαλύπτει κινηματογραφημένο υλικό από μια ομάδα ατόμων που παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων. Η τεχνητή νοημοσύνη, με όνομα Pascale, προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τη σειρά των γεγονότων. Στο παιχνίδι, μια ομάδα ατόμων που συστήνονται ως preppers προσπαθεί να αποκρούσει τις ληστρικές επιθέσεις της «χρυσής ορδής», του όχλου των απροετοίμαστων και απελπισμένων ανθρώπων των πόλεων μετά τη μεγάλη καταστροφή (σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν οι preppers). Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, οι preppers μοιάζουν να έχουν σύμμαχους τους Boogaloo Bois (μια πολιτοφυλακή που επιθυμεί να επιταχύνει την έλευση ενός νέου Αμερικανικού εμφυλίου με στόχο την κατάρρευση των ομοσπονδιακών θεσμών). Όμως οι Boogaloo Bois έχουν διαφορετικά πλάνα και δεν αργούν να μετατρέψουν τους preppers σε πειραματόζωα. Ο αγώνας επιβίωσης λαμβάνει χώρα σε ένα πολύχρωμο βασίλειο που ελέγχεται από την Oracle και το Jeso – δυο ιερές μορφές που θα κρίνουν την έκβαση της σύγκρουσης.

Τα γεγονότα κινηματογραφήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 και αποτέλεσαν ένα αλλόκοτο «δελτίο καιρού» για όσα θα συνέβαιναν λίγες βδομάδες μετά, δηλαδή την επίθεση στο Αμερικανικό Καπιτώλιο από ομάδες που ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό και ιδεολογικό φάσμα.   

Στο έργο Readiness: Civil War συμμετέχουν οι Βασίλης Μπακάλης, Στάθης Χαλκιάς, Αλέξης Φιδετζής, Σωτήρης Φωκέας, Χρήστος Φουσέκης, Μαρίλια Καίσαρ, Κοσμάς Κοσμόπουλος, Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου, Άννα Σαμαρά, Λία Σμαράγδα, Κωστής Σταφυλάκης, Τεό Τριανταφυλλίδης, Σάββας Τσιμούρης, Βασίλης Βλασταράς, Poka-Yio. Editing: Χρήστος Μπουρελιάς.  

Το έργο Readiness: Civil War (2021) είναι μια παραγωγή του Onassis Culture

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Πολιτισμός / Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Το πάρκο, που αποτελεί μέρος του δικτύου Γκαλερί Ουφίτσι, σχεδιάστηκε από την οικογένεια Μέντιτσι από τον 16ο αιώνα και μετά και καθιέρωσε το ιταλικό στυλ κήπων που έγινε πρότυπο για τις ευρωπαϊκές αυλές.
THE LIFO TEAM
«Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Πολιτισμός / «Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Η «Νίκη, απόψε στο πάρτι» επανέρχεται από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου, για 10 μόνο παραστάσεις.
THE LIFO TEAM
Έκλεισε μετά από 150 χρόνια το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο: «Οι καλλιτέχνες μπορούν να πάνε να κρεμαστούν»

Πολιτισμός / Έκλεισε μετά από 150 χρόνια το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο: «Οι καλλιτέχνες μπορούν να πάνε να κρεμαστούν»

Το Ινστιτούτο από το οποίο πέρασαν διάσημοι δάσκαλοι και απόφοιτοι, κέντρο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού δεν μπορεί να επιβιώσει με τα ακριβά δίδακτρα, το κόστος ζωής στην περιοχή που έχει εκτοξευθεί και τα πτυχία τέχνης που δεν θεωρούνται δημοφιλή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ