Νικήτρια η Ουκρανία στη Eurovision 2022- Στη θέση 8 η Ελλάδα

Νικήτρια η Ουκρανία στη Eurovision 2022- Στη θέση 8 η Ελλάδα Facebook Twitter
0

H Oυκρανία ήρθε πρώτη στο 66o διαγωνισμό της Εurovision, με  τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

Η συμμετοχή της Ελλάδας, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τελικά βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας συγκέντρωσε 631 βαθμούς.


Η ελληνική συμμετοχή πήρε 6 δωδεκάρια και συνολικά 158 ψήφους από τις κριτικές επιτροπές.

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας οι επιτροπές είχαν οδηγήσει στην πρώτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η επιθυμία του κοινού ήταν διαφορετική: στήριξε σαρωτικά την Ουκρανία, στον απόηχο του πολέμου.

Αξιοσημείωτη στιγμή για τους Έλληνες τηλεθεατές ήταν όταν ο παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης λίγο μετά την συμμετοχή της Σουηδίας, είπε.

«Δεν σχολιάζω τίποτα, γιατί την Πέμπτη που το σχολιάσα, ένας μού έγραψε ότι σχολιάζω σαν κακιά αδερφή», είπε. Και συνέχισε: «Αδερφή είμαι. Αλλά όχι κακιά. Είμαι καλή! Και όμορφη και έξυπνη και πετυχημένη... ξέρετε... Και μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε. »

Ο Γιώργος Καπουτζίδης που έγινε ευρύτερα γνωστός με την σαρωτική επιτυχία του «Παρα πέντε», χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια τη δημοφιλία του για να ευαισθητοποιήσει το μεγάλο κοινό σε ζητήματα ρατσισμού και σεξισμού.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM
World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα, για την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτισμός / World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή

Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.
THE LIFO TEAM
Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του συγγραφέα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πολιτισμός / Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του πολυσχιδούς Έλληνα δημιουργού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ