Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA/SAUL LOEB / POOL
0

Η Μισέλ Ομπάμα σχολίασε την άρνηση των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ να μεταβιβάσουν την εξουσία στην επόμενη κυβέρνηση, σκεπτόμενη πού βρισκόταν πριν τέσσερα χρόνια και πώς εκείνη -αν και δύσκολο- το κατάφερε. 

«Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει», έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία σε ανάρτηση στο Instagram. 

«Με τον σύζυγό μου δώσαμε εντολή στο προσωπικό μας να κάνει ό,τι είχαν κάνει για εμάς ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας - σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας». 

Η Μισέλ πρόσθεσε πως με τον Μπαράκ είχαν προσκαλέσει το προσωπικό του Τραμπ στα γραφεία τους και το δικό τους προσωπικό είχε ετοιμάσει λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες από την εμπειρία τους. 

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου που έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω», παραδέχθηκε. 

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA/SAUL LOEB / POOL

Η εκλογική μεταβατική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει επισήμως επειδή ο Τραμπ αρνείται αβάσιμα να αποδεχθεί την νίκη του Τζο Μπάιντεν. Η επίσημη μετάβαση είναι πιθανό να τεθεί σε αναμονή μέχρι οι εκλογές να πιστοποιηθούν από έναν εντεταλμένο του Τραμπ εντός της αρμόδιας διοικητικής υπηρεσίας (General Services Administration, GSA) σε μια διαδικασία γνωστή ως εξακρίβωση. 

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είπε επίσης πως χρειάστηκε «δύναμη και ωριμότητα για να παραμερίσω τον θυμό μου». Κάνοντάς το, προσκάλεσε τη Μελάνια Τραμπ στο Λευκό Οίκο. 

Όπως εξηγεί, απάντησε σε ερωτήσεις της Μελάνια για «τον οξυμένο έλεγχο που συνεπάγεται το να είσαι Πρώτη Κυρία μέχρι το πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στο Λευκό Οίκο». 

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
WHITE HOUSE

Για κάθε ημέρα που περνά χωρίς μετάβαση, η διαδικασία προετοιμασίας του Λευκού Οίκου για μια καινούργια «Πρώτη Οικογένεια» και η αποχώρηση της προηγούμενης, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Η Μισέλ Ομπάμα προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους της παράτασης μιας δημοκρατικής και ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας αλλά και στη σταθερότητα της αμερικανικής πολιτικής. 

«Δεν είναι παιχνίδι. Η δημοκρατία μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τον εγωισμό οποιουδήποτε», κατέληξε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ