Μια φούξια "ιπτάμενη" πλατφόρμα μας προετοιμάζει για τον μήνα αρχιτεκτονικής στο Ρότερνταμ

Μια φούξια "ιπτάμενη" πλατφόρμα μας προετοιμάζει για τον μήνα αρχιτεκτονικής στο Ρότερνταμ Facebook Twitter
Φωτο: MVRDV
0

Ενώ το Ρότερνταμ ετοιμάζεται για τον μήνα Αρχιτεκτονικής τον Ιούνιο του 2022 η αρχιτεκτονική εταιρεία σχεδίασε μια προσωρινή πλατφόρμα στον τελευταίο όροφο στο Het Nieuwe Instituut στο Ρότερνταμ.

Ο χώρος εκδηλώσεων 600 τετραγωνικών μέτρων με τίτλο The Podium θα είναι 29 μέτρα υπερυψωμένος και θα καλυφθεί με ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα, καθιστώντας τον ορατό σε όλους τους πεζούς στο επίπεδο του εδάφους. Η εγκατάσταση θα ανοίξει για το κοινό την 1η Ιουνίου, που συμπίπτει με τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μήνα Αρχιτεκτονικής του Ρότερνταμ, και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις έως τις 17 Αυγούστου.

Το Podium θα προσφέρει στους επισκέπτες μια νέα θέα της πόλης, και στον ορίζοντα το Museumpark και το γειτονικό Depot Boijmans Van Beuningen, σχεδιασμένο από το ίδιο αρχιτεκτονικό γραφείο.

Μια φούξια "ιπτάμενη" πλατφόρμα μας προετοιμάζει για τον μήνα αρχιτεκτονικής στο Ρότερνταμ Facebook Twitter
Φωτο: MVRDV

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της ζωηρόχρωμης πλατφόρμας είναι εμπνευσμένο από το κτίριο που την φιλοξενεί μια δημιουργία του Jo Coenen. Η αρχιτεκτονική εταιρεία φιλοδοξεί να δώσει ένα παράδειγμα ώστε να υπάρχει μια πιο συστηματική και καλύτερη χρήση κάθε στέγης που υπάρχει στην πόλη, ανοίγοντας με αυτή την προσέγγιση μια προοπτική για την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης καθέτως, αποτρέποντας την αστική εξάπλωση, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για προσθήκη πρασίνου, διαχείριση νερού και πολλά από αυτά που απαιτούνται σε κτιριακές λειτουργίες.

Η πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας εξωτερικής σκάλας 143 σκαλοπατιών, ενός προσωρινού ανελκυστήρα θα κατασκευαστεί σε μια δομή σκαλωσιάς με φινιρίσματα που θα ανακυκλωθούν μετά το φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατφόρμα θα προγραμματιστούν από διάφορα ιδρύματα και δημιουργικές ομάδες του Ρότερνταμ και θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, περιηγήσεις, ταινίες και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, μαζί με αθλητικά μαθήματα και προγράμματα ειδικά για παιδιά.

Μια φούξια "ιπτάμενη" πλατφόρμα μας προετοιμάζει για τον μήνα αρχιτεκτονικής στο Ρότερνταμ Facebook Twitter
Φωτο: MVRDV

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ