Μαρία Κίτσου – Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Από τις Άγριες Μέλισσες στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη

Μαρία Κίτσου – Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Από τις Άγριες Μέλισσες στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη Facebook Twitter
Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί θα υποδυθούν την Ηλέκτρα και τον Ορέστη στο έργο του Ευριπίδη με σκηνοθέτη τον Γιώργο Λύρα.
0

Δυο πρωταγωνιστές της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς θα συναντηθούν ξανά στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα» που σχεδιάζεται να ανέβει το επόμενο καλοκαίρι.

Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί θα υποδυθούν την Ηλέκτρα και τον Ορέστη στο έργο του Ευριπίδη με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λύρα να φέρνει επί σκηνής μια σκοτεινή εκδοχή του γνωστού μύθου των Ατρειδών, σε μια παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη: μια τραγωδία της εκδίκησης, ανοίκεια ως προς τις κατεστημένες νόρμες του είδους, πρόδρομος των μεγάλων ελισαβετιανών κειμένων και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου, που θα περιοδεύσει σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η τραγωδία Ηλέκτρα γράφτηκε και διδάχθηκε από τον Ευριπίδη το 413 π.Χ. Η τραγική ηρωίδα φαίνεται να έχει καταληφθεί από μένος για εκδίκηση για τους φονιάδες του πατέρας της, Αγαμέμνονα και τον άδικο διωγμό από το παλάτι της ίδιας και του αδερφού της, Ορέστη.

Ο μύθος της Ηλέκτρας είναι ένα από τα τραγικά μυθολογικά γεγονότα που αναφέρονται στην δυναστεία των Ατρειδών: ο γιος του Αγαμέμνονα, Ορέστης, γυρίζει στις Μυκήνες και σκοτώνει την Κλυταιμνήστρα, τη μάνα του, και τον Αίγισθο, παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Το γεγονός αυτό, που αποτελεί το μύθο των Χοηφόρων του Αισχύλου και της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, είναι γνωστό από την Οδύσσεια.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Πολιτισμός / Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Ο Κουρμπέ έχει υπογράψει ένα από τα πιο προκλητικά έργα στην ιστορία της τέχνης, τον περίφημο πίνακα «L'Origine du Monde» (Η προέλευση του κόσμου) που απεικονίζει ένα αιδοίο, ο οποίος δεν είχε εκτεθεί δημοσίως μέχρι το Γαλλία έως το 1995 και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Ορσέ.
THE LIFO TEAM
Queer Movie Nights - Τριήμερο LGBTQI+ ταινιών |  16-17-18 Μαΐου 2022 στον Κινηματογράφο Τριανόν

Πολιτισμός / Queer Movie Nights: Ένα τριήμερο LGBTQI+ ταινιών στον Κινηματογράφο Τριανόν

5 μεγάλου μήκους ξένες και 4 μικρού μήκους ελληνικές queer ταινίες θα προβληθούν στο Τριανόν από τις 16 μέχρι και τις 18 Μαΐου, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας.
THE LIFO TEAM
 Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

Πολιτισμός / Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

«Πήγα στο κατάστημα με είδη τέχνης και αγόρασα τα πάντα και άρχισα να κάνω πράγματα στο γκαράζ μου, τα οποία ήταν χάλια, και στη συνέχεια έγιναν λίγο καλύτερα», λέει για τα έργα του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ