Κλείνει μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας το θέατρο Scrow

Κλείνει μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας το θέατρο Scrow Facebook Twitter
0

Κλείνει μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας το θέατρο Scrow, στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι που λειτούργησε με μια ομάδα καλλιτεχνών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

«Τι θα κάναμε χωρίς το θέατρο; Το θέατρο αντέχει; Που είναι το θέατρο; Γιατί χρειαζόμαστε το θέατρο; Ποιες είναι οι βασικές μας ανάγκες; Έχουμε ανάγκη την τέχνη; Ίσως ο κόσμος να χρειαζόταν ένα διάλειμμα από την τέχνη. Ίσως η τέχνη να χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τον κόσμο.

Κι ο κόσμος; Τι απέγινε ο κόσμος; Πού πήγε ο κόσμος; Χωρίς το θέατρο η ζωή έγινε στείρα. Χωρίς την τέχνη η ζωή έγινε πιεστική. Ο κόσμος θέλει να εκτονωθεί. Ο κόσμος θέλει να ανασάνει. Ο κόσμος φοβάται. Ο κόσμος μαζεύτηκε. Το θέατρο πρέπει να αλλάξει. Το θέατρο πρέπει να ανοίξει. Το θέατρο πρέπει να παραμείνει κλειστό. Οι καλλιτέχνες πρέπει να συλλογιστούν τι έκαναν για τον κόσμο μέχρι σήμερα. Η τέχνη δεν βοηθάει κανέναν.

Κανείς δεν έχει ανάγκη την τέχνη. Ο πολιτισμός χρειάζεται θυσίες. Ο πολιτισμός μπορεί να περιμένει. Το θέατρο μπορεί να κάνει υπομονή. Όλα αυτά βλάπτουν το θέατρο. Καλύτερα να μην μιλάμε για όσα βλάπτουν το θέατρο. Καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Το θέατρο έχει τόσα να πει. Το θέατρο δεν φοβάται τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το θέατρο».

Έτσι έγραφαν πριν από περίπου έναν χρόνο οι συντελεστές του θεάτρου.

Κλείνει μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας το θέατρο Scrow Facebook Twitter
Η ομάδα ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από τους Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Σεραφείμ Ράδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Νίκο Μαραμαθά.

Στις δέκα σεζόν της λειτουργίας του, το θέατρο της οδού Αρχελάου ανέβασε περισσότερες από 50 παραστάσεις και συναυλίες, παράλληλα με σεμινάρια.

Η τελευταία παράσταση που ανέβηκε ήταν οι «Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη, εκ των ιδρυτών του θεάτρου, που αφηγείτο τις ιστορίες τριών αγνώστων γυναικών σε ένα ασκληπιείο μιας επαρχιακής πόλης.

Το Scrow ξεκίνησε το 2013 με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μόνον ωραία», με αφετηρία τραγούδια αλλά και κείμενα από το ημερολόγιο της Καίτης Σφακιανάκη, από την Κατερίνα Μαυρογεώργη, τη Γεωργία Γεωργόνη και τον Φώτη Καραμπά.

Από τα έργα που ανέβηκαν ξεχώρισαν τα «Μια ξεχωριστή μέρα», «Πολύ μακριά», «Μπιλ και Λου», «Γκιακ», «Ορλάντο», «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Επιθεωρητής», «Η αρχή του Αρχιμήδη» κ.ά.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Πολιτισμός / Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Φοιτητές από το Imperial College του Λονδίνου προχώρησαν στην παρεμπόδιση της εγκατάστασης ενός γλυπτού του Antony Gormley, για το οποίο υποστηρίζουν ότι μοιάζει με άνδρα με πέος σε στύση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ