Η Μάργκαρετ Άτγουντ δημιούργησε μια άκαυστη έκδοση του "Handmaid’s Tale" για να παλέψει τη λογοκρισία

Η Μάργκαρετ Άτγουντ δημιούργησε μια άκαυστη έκδοση του "Handmaid’s Tale" για να παλέψει τη λογοκρισία Facebook Twitter
0

Το φάντασμα της λογοκρισίας βιβλίων πλανάται ακόμα πάνω από τις ΗΠΑ , με βιβλιοθήκες να λαμβάνουν αιτήματα αποκλεισμού από «θιγμένους» και «θορυβημένους» πολίτες που ζητούν περιορισμούς στην πρόσβαση ορισμένων τίτλων. Και η συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ θέλει να κάνει κάτι για αυτό. 

«Σε όλο τον κόσμο, τα βιβλία αμφισβητούνται, απαγορεύονται, ακόμη και καίγονται. Έτσι δημιουργήσαμε μια ειδική έκδοση ενός βιβλίου που αμφισβητείται και απαγορεύεται εδώ και δεκαετίες» σημειώνει ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House.

Τυπωμένη και δεμένη σε πυρίμαχα υλικά, μία έκδοση του The Handmaid's Tale της Άτγουντ δημιουργήθηκε για να είναι εντελώς άκαυστη. «Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει αυτή τη ζωτικής σημασίας ιστορία και να στέκεται ως ένα ισχυρό σύμβολο ενάντια στη λογοκρισία.»

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη από τις 23 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της PEN America για την υποστήριξη της ελεύθερης έκφρασης.

Το δυστοπικό μυθιστόρημα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1996, ακολουθεί την ιστορία της Offred, μιας υπηρέτριας στη «Δημοκρατία της Γκιλεάδ», ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στο οποίο ο μόνος ρόλος που προορίζεται για αυτήν, είναι να γίνει σεξουαλική «υπηρέτρια» για να αυξηθεί ο πληθυσμός της γης. 

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει αυτή την απίστευτη έκδοση του βιβλίου, η ίδια η συγγραφέας φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα φλογοβόλο που στρέφεται απευθείας στο βιβλίο, το οποίο δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM
Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πολιτισμός / Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ