Η Λυρική αναζητά τρανς ερμηνεύτριες για την όπερα δωματίου «Στρέλλα»

Η Λυρική αναζητά τρανς ερμηνεύτριες για την όπερα δωματίου «Στρέλλα» Facebook Twitter
0

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ακρόαση αναζητώντας τρανς ερμηνεύτριες για τις ανάγκες της όπερας δωματίου «Στρέλλα». 

Πρόκειται για όπερα που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή Λυρικής τον ερχόμενο Ιανουάριο και Φεβρουάριο. 

Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή ρόλων διεμφυλικών γυναικών και απευθύνεται σε διεμφυλικές γυναίκες ερμηνεύτριες, οποιασδήποτε φωνητικής κατηγορίας- υψίφωνης ή βαρύτονης- με υποκριτικές και φωνητικές ικανότητες και προαιρετικά ανάγνωσης παρτιτούρας σε ερασιτεχνικό επίπεδο, σημειώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Οι συμμετέχουσες θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι επιλογής από οποιοδήποτε είδος μουσικής και προαιρετικά ένα απόσπασμα λυρικού ή κλασικού τραγουδιού. 

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 17.00-20.00. Οι ακριβείς ρόλοι θα ανακοινωθούν μετά το αποτέλεσμα της ακρόασης και θα προσαρμοστούν στο έργο βάσει αυτών.

Η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους, σημειώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ακόμη επισημαίνει ότι: 

- Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση, καθώς και τη δήλωση συγκατάθεσης, και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ.

- Η δήλωση συγκατάθεσης θα πρέπει να συμπληρωθεί από τις ενδιαφερόμενες αφού συμβουλευτούν την πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ.

- Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

- Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτουσών. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα απαραίτητα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ, που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό και κανένας τρίτος.

- Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 έως 14.30, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: protocol@nationalopera.gr. Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 14.00.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ