Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion Facebook Twitter
Πηγή φωτό Extinction Rebellion
0

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους της Extinction Rebellion, υποδυόμενη μια ακτιβίστρια για το κλίμα που συναντά τον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος. 

Η διάρκειας 12 λεπτών ταινία της οργάνωσης που μάχεται για το κλίμα θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο την Παρασκευή, για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στιγμή που η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κήρυξε κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ταινία γυρίστηκε, όπως θα ανέμενε κανείς, με οικολογικούς όρους. Η Έμα Τόμσον πήγαινε στα γυρίσματα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλα τα κοστούμια ήταν από βιώσιμες πηγές και το κέτερινγκ για το κάστινγκ ήταν vegan. Επίσης, δόθηκε προσοχή στο να υπάρξει ισορροπία στην εκπροσώπηση των δύο φύλων στο συνεργείο.

Το «Extinction» διηγείται την ιστορία μιας ομάδας διαδηλωτών που συναντούν τον «λόρδο Γκραντ», τον υπουργό Περιβάλλοντος. Η Τόμσον υποδύεται μια ακτιβίστρια που φτάνει καθυστερημένα στη συνάντηση, φορώντας μια σαλοπέτα που έχει το logo της Extinction Rebellion. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης βάζει τα πόδια της πάνω στο τραπέζι, ενώ λέει όχι σε ένα μπουκάλι νερό γιατί «το πλαστικό είναι αμαρτία».

Η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστεί σε «πράσινη» ταινία της Extinction Rebellion Facebook Twitter

Οι ακτιβιστές, που είναι κάπως ανοργάνωτοι στην ταινία, διαμαρτύρονται στον ανυποχώρητο υπουργό, ο οποίος τους λέει ότι «ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αλήθεια σχετικά με την κλιματική αλλαγή». Μια ομάδα της Extintion Rebellion πράγματι συνάντησε τον Μάικλ Γκόουβ, τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος της Βρετανίας, τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της οργάνωσης. Όμως, το σενάριο της ταινίας είχε γραφεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, λέει ο Σαμ Χέιγκαρθ, ένας από τους σεναριογράφους.

«Είναι μια πραγματική περίπτωση που η ζωή μιμείται την τέχνη. Μας είχαν καλέσει να συναντήσουμε τον Γκόουβ αφού γράψαμε την ταινία. Η συνάντηση ήταν λίγο πιο επαγγελματική στην πραγματική ζωή, αλλά ήταν σίγουρα αλήθεια ότι υπήρξαν άνθρωποι που έφτασαν καθυστερημένα και ότι δεν ξέραμε πραγματικά τι κάναμε», δήλωσε ο Χέιγκαρθ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση με τον Γκόουβ.

«Τα πάντα εξαρτώνται από το τι κάνουμε τώρα. Σε μια κρίση, πρέπει να πείσεις τους ανθρώπους να λάβουν θετική και άμεση δράση. Οι σουφραζέτες μας το δίδαξαν αυτό. Πρέπει να είσαι ενεργός στην ανυπακοή σου», δήλωσε η Έμα Τόμσον. «Ελπίζω η ταινία να κάνει τη διαμαρτυρία να φανεί όσο χρήσιμη και εξωφρενική είναι. Να αποτυπώσει την απόγνωση της προσπάθειας να φτάσουμε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν ακούν τίποτα άλλο παρά τον ήχο της φωνής τους», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Times

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταινίες σπουδαίων δημιουργών στην έναρξη και τη λήξη του 64oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / «Στη φωτιά» και «Πεσμένα φύλλα» Οι ταινίες έναρξης και λήξης του 64oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έναρξη με την ταινία του Γαλλο-βιετναμέζου Τραν Αν Χουνγκ που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες και λήξη με τη νέα δημιουργία του αγαπημένου Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι.
NEWSROOM