H νέα ταινία του Γούντι Άλεν μιλά γαλλικά και το «Dune: Part 2» αναβάλλεται

Γούντι άλεν Facebook Twitter
Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν που θα γυριστεί στο Παρίσι, θα είναι δράμα και, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το καστ θα αποτελείται αποκλειστικά από Γάλλους ηθοποιούς και θα είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

— Με το πέρας του 2023 συμπληρώνονται 95 χρόνια από την κυκλοφορία του «Steamboat Willie».

Αυτό σημαίνει ότι από το 2024 ο Μίκι Μάους, το ποντίκι που είναι οικογένεια, όπως συνήθιζε να λέει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, θα γίνει public domain. Φυσικά, η χρήση του τίθεται υπό περιορισμούς, θα πρέπει να μη δίνεται η εντύπωση ότι η εκάστοτε δημιουργία σχετίζεται με την Disney. Για παράδειγμα, όσον αφορά τον Γουίνι, που έγινε public domain φέτος, ένας δημιουργός δεν μπορεί να του δώσει κόκκινο μπλουζάκι, καθώς αυτό το χαρακτηριστικό παραπέμπει άμεσα στον Γουίνι της Ντίσνεϊ. Κατά τα λοιπά, από την Πρωτοχρονιά του 2024 θα μπορείτε να γυρίσετε κι εσείς καρτούν με τον Μίκι Μάους.

— Όσοι περιμένετε με ανυπομονησία το Dune: Part 2, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα. Η ταινία του Ντενί Βιλνέβ, που ξεκινά τα γυρίσματά της αύριο, δεν θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου 2023, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου του 2023. Μικρό το  κακό, ειδικά σε σχέση με την πρώτη ταινία, την οποία χρειάστηκε να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο, όταν αναβλήθηκε λόγω Covid.

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν που θα γυριστεί στο Παρίσι και θα είναι δράμα, σήμερα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το καστ θα αποτελείται αποκλειστικά από Γάλλους ηθοποιούς και θα είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στα γαλλικά. Αν και υπάρχουν π.χ. βινιέτες στο «To Rome With Love» που ομιλούν την ιταλική, αυτή θα είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία του Γούντι σε μια καριέρα που, μαζί με αυτή την τελευταία, αριθμεί 50 ταινίες. Όσον αφορά την πλοκή, ο Άλεν δηλώνει ότι παραπέμπει αρκετά στο «Match Point». 

— Το επόμενο χτύπημα του Λαρς Φον Τρίερ είναι, ως γνωστόν, μια ακόμα σεζόν της cult σειράς «Kingdom». Με εμφανείς βλέψεις στη διεθνή αγορά και στα φεστιβάλ του φθινοπώρου, λέγεται ότι ο Τριερ μόνταρε μια κινηματογραφική εκδοχή του «Kingdom Exodus», όπως ονομάζεται, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στο φεστιβάλ Βενετίας. Στο μεταξύ, το πρώτο κλιπ από τη σειρά μόλις κυκλοφόρησε.

— Αν και υπάρχει ένα πρόσφατο, εξαιρετικά ενδιαφέρον horror με τίτλο «The Invitation» σε σκηνοθεσία Καρίν Κουσάμα –οι φαν του είδους να το αναζητήσετε άμεσα–, αυτό δεν εμπόδισε τους παραγωγούς της νέας ταινίας της ανερχόμενης Νάταλι Εμάνουελ να ονομάσουν και τη δική τους ταινία, μια κατάθεση πάνω στον βαμπιρικό μύθο, The Invitation. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Τζέσικα Μ. Τόμσον, το πρώτο trailer κυκλοφόρησε, η ανακοίνωση της ημερομηνίας εξόδου στις ελληνικές αίθουσες εκκρεμεί.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ