ΕΜΠΑΡΓΚΟ 12 Τι θα δούμε τους επόμενους μήνες στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Facebook Twitter

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Όσα θα δούμε τους επόμενους μήνες

0

Αναθέσεις νέων έργων, πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις, μιούζικαλ, όπερα για παιδιά και νέους, παραστάσεις σύγχρονου χορού, περφόρμανς, συμπαραγωγές με φορείς του εξωτερικού, φεστιβάλ, συναυλίες και αφιερώματα απαρτίζουν το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το πρώτο επτάμηνο του 2022.

Έχοντας αφήσει το στίγμα της ως ένας σημαντικός πυρήνας δημιουργίας στον χώρο του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στην αιχμή του διαλόγου του τελευταίου με τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ παρουσιάζει για το δεύτερο μισό της καλλιτεχνικής περιόδου 2021/22 ένα πλούσιο και πολυσχιδές πρόγραμμα που διατρέχει με τόλμη και γνώση τις κατηγορίες του υψηλού, του δημοφιλούς, του απολαυστικού και του λόγιου, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού της διευθυντή Αλέξανδρου Ευκλείδη που όπως λέει «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, έχουμε μάθει να εστιάζουμε στο ουσιώδες και στο εφικτό. Σ’ αυτό προσβλέπουμε μέσα από τον προγραμματισμό του επόμενου επτάμηνου, προσφέροντας στο κοινό μας μια σειρά σημαντικών παραγωγών, που χαρακτηρίζονται από το αδογμάτιστο ειδολογικό εύρος, από τη στόχευση σε διαφορετικές κατηγορίες κοινού και από την προσπάθεια να διατηρήσουμε τον διάλογο με την εποχή μας.

Η Εναλλακτική Σκηνή συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια λειτουργίας, ολοκληρώνοντας έτσι έναν πρώτο κύκλο ζωής. Στα πέντε αυτά χρόνια παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 παραγωγές, με τη συνεργασία περισσότερων από 500 καλλιτέχνες, που απευθύνθηκαν σε περισσότερους από 200.000 θεατές. Κυρίως, όμως, διευρύνθηκε ο δημιουργικός χώρος και οι δυνατότητες στο πεδίο του μουσικού θεάτρου, μέσα από την ανάθεση για δεκάδες νέα έργα διαφορετικών ειδών, την πρόσκληση σε σημαντικούς καλλιτέχνες να δοκιμαστούν στο μουσικό θέατρο, τις ευκαιρίες που δόθηκαν σε νέους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σε υψηλού επιπέδου παραγωγές».

• Το 2022 ανοίγει για την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με το μαγευτικό λυρικό παραμύθι Το ερωτευμένο σύννεφο, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, σε μουσική Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Ελένης Ζαφειρίουκαι πρωταγωνιστή την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία Rosarte (7, 8, 9, 13, 14, 15, 16/1) καθώς και το τρίπτυχο σύγχρονου χορού Human Behaviour στην πρώτη του πλήρη παρουσίαση από το Μπαλέτο της ΕΛΣ (21, 22, 23, 28, 29, 30/1).

Αλέξανδρος Ευκλείδης Facebook Twitter
Αλέξανδρος Ευκλείδης. Φωτ.: Ιωάννης Καμπάνης

• Ο Φεβρουάριος ανήκει στα Φτηνά τσιγάρα, τους συλλέκτες στιγμών και τα χρυσόψαρα… Η πασίγνωστη ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη που αγαπήθηκε παράφορα από τη νέα γενιά γίνεται μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, και θα παρουσιαστεί από τις 11/2 για 23 μοναδικές παραστάσεις.

• Τον Μάρτιο κάνει πρεμιέρα το νέο ηλεκτρονικό έργο Neapoly των Κωνσταντίνου Βήτα και Νίκου Πατρελάκη, με καινούρια από κοινού μουσική και πρωτότυπα βίντεο (17, 18, 19, 20/3), ενώ η θρυλική ερμηνεύτρια Γιοβάννα παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μεγάλους απόντες-παρόντες του ελληνικού τραγουδιού (27/3).

• Στις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου, οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής και το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ επιστρέφουν με έργα λατρευτικής μουσικής για σόλο πιάνο σε επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Ακολουθεί η διακαλλιτεχνική περφόρμανς - συναυλία με τίτλο Hello to Emptiness, σε σκηνοθεσία και χορογραφία Στέφανι Τηρς και μουσική διεύθυνση και σύνθεση Μάρθας Μαυροειδή, με αφετηρία την παράδοση του ελληνικού μοιρολογιού (12, 13, 14, 15, 16, 17/4).

• Ο Μάιος φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ένα μεγάλο Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου πρωτοπόρου της μουσικής του 20ού αιώνα (7, 8, 20, 22, 26/5) καθώς και τη συναυλία Μίκης Θεοδωράκης: Λυρικές εικόνες με τραγούδια του μεγάλου δημιουργού σε μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση Γιάννη Μπελώνη και ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα, στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης (12, 13, 14, 15/5).

Αναλυτικό πρόγραμμα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022

Όπερα για παιδιά και νέους • Πρώτη παρουσίαση / Ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Το ερωτευμένο σύννεφο

Σοφία Καμαγιάννη

8, 9, 15 Ιανουαρίου 2022

Το Ερωτευμένο Σύννεφο Facebook Twitter
Το Ερωτευμένο Σύννεφο, Σ. Καμαγιάννη - Ε. Ευθυμίου. Φωτ.: Ιωάννης Καμπάνης

Το Ερωτευμένο σύννεφο του σημαντικού Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ αποτελεί μια ανυπόκριτα ρομαντική αλληγορία του ιδεαλιστικού ακτιβισμού, που συγκινεί ακόμη και στις μέρες μας εξαιτίας της ειλικρίνειας και της ευαισθησίας με τις οποίες εξυμνεί πανανθρώπινες αξίες όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη, η αυτοθυσία και η βαθιά αγάπη για τη ζωή, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της απληστίας.

Λιμπρέτο: Ελένη Ζαφειρίου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ

Μουσική διεύθυνση: Σοφία Καμαγιάννη

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικό, κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ

Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου

Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Διεύθυνση χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα

Αϊσέ: Μιράντα Μακρυνιώτη

Σύννεφο: Γιάννης Φίλιας

Καρά Σεϊφί: Βασίλης Δημακόπουλος

Παιδική χορωδία Rosarte

Συμμετέχει επταμελές μουσικό σύνολο

Μπαλέτο ΕΛΣ

Human Behaviour

Τρίπτυχο σύγχρονου χορού

21, 22, 23, 28, 29, 30 Ιανουαρίου 2022

Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

human behaviour Facebook Twitter
Φωτ.: Ανδρέας Σιμόπουλος

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει επί σκηνής το Human Behaviour, ένα τρίπτυχο σύγχρονου χορού σε συνεργασία με τρεις καταξιωμένους χορογράφους, τον Γιάννη Μανταφούνη, τον διευθυντή του συνόλου Κωνσταντίνο Ρήγο και την Ερμίρα Γκόρο. Οι χορογραφίες μετεωρίζονται μεταξύ κλασικής και σύγχρονης τεχνοτροπίας, δίνοντας την ευκαιρία στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ να πειραματιστούν σε νέες φόρμες και σε μικρότερη κλίμακα, με όχημα τη μουσική των Γιώργου Κουμεντάκη, Δημήτρη Τερζάκη και Δήμητρας Τρυπάνη, ηχογραφημένη από τους μουσικούς Γκουίντο ντε Φλάβιις (σαξόφωνο), Στέφανο Νάσο (πιάνο), Αντώνη Σουσάμογλου, Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη, Θανάση Σουργκούνη (βιόλα) και Γιάννη Στέφο (βιολοντσέλο).

Point of No Return

Χορογραφία, επιμέλεια κοστουμιών: Γιάννης Μανταφούνης

Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Lieder ohne Worte

Χορογραφία, σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Μουσική: Δημήτρης Τερζάκης

Κοστούμια: Γιώργος Μεσημέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας: Μαίρη Τσαγκάρη

Plan B

Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο

Μουσική: Δήμητρα Τρυπάνη

Σκηνικό, κοστούμια: Χρήστος Δεληδήμoς

Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας

Με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ

Μιούζικαλ • Πρώτη παρουσίαση / Ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Φτηνά τσιγάρα

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος / Ρένος Χαραλαμπίδης

11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26, 27 Φεβρουαρίου & 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13 Μαρτίου 2022

ftina tsigara Facebook Twitter
Φωτ.: Ανδρέας Σιμόπουλος

Η πασίγνωστη κινηματογραφική επιτυχία του Ρένου Χαραλαμπίδη που σημάδεψε την έναρξη της δεκαετίας του 2000 χάρη στον αστικό ρομαντισμό και τη νυχτερινή, νεανική της αισθητική μετατρέπεται σε μιούζικαλ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με τη συμμετοχή αυθεντικών συντελεστών της ταινίας, όπως οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και Ρένος Χαραλαμπίδης, και τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος προσθέτει 18 νέα τραγούδια και παρλάτες στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge.

Κείμενα: Πέτρος Βουνισέας

Σκηνοθεσία, κινησιολογία, σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας: Μαίρη Τσαγκάρη

Ερμηνεύουν: Τάκης Βαμβακίδης, Αθηνά Βρούβα, Πάρις Θωμόπουλος, Ίντρα Κέιν, Σοφία Κουρτίδου, Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Ναλμπάντης, Χριστίνα Στεφανίδη, Ίαν Στρατής, Ρένος Χαραλαμπίδης

Μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο), Θανάσης Τσακιράκης, Χρήστος Βήγος (κρουστά), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (κιθάρες)

Neapoly

Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πατρελάκης

17, 18, 19, 20 Μαρτίου 2022

neapoly Facebook Twitter
Φωτ.: Ανδρέας Σιμόπουλος

Κάτω από τον τίτλο Neapoly στεγάζεται το νέο μουσικό εγχείρημα των Κωνσταντίνου Βήτα και Νίκου Πατρελάκη, που αποφάσισαν να συνεργαστούν και να εκφραστούν μουσικά μέσα στην πανδημία. Δύο χρόνια πειραματισμού, ηχογραφήσεων και κινηματογράφησης για ένα όνειρο που είχαν από κοινού, να μοιραστούν την αγάπη τους για την ηλεκτρονική μουσική.

Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πατρελάκης

Σκηνοθεσία βίντεο, σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Πατρελάκης

Επιμελητής ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Επιμελητής βίντεο: Κωνσταντίνος Κατριός

Γραφικά βίντεο: Γιασμίν Μποροντίν

Συναυλία

Εκείνοι που έφυγαν και είναι εδώ

Γιοβάννα

27 Μαρτίου 2022

yovanna Facebook Twitter
Φωτ.: Κ. Δρακωτή

Κάτω από τον τίτλο της βραδιάς Εκείνοι που έφυγαν και είναι εδώ, η καλλιτέχνις επανέρχεται στο ρεπερτόριο που την επέβαλε διεθνώς ως ερμηνεύτρια με μοναδικά χαρίσματα, ανασύροντας από το πλούσιο αρχείο της τραγούδια σημαντικών συνθετών του ελληνικού τραγουδιού, τα οποία και συναρμόζει σε ένα ρεσιτάλ – φόρο τιμής στους δημιουργούς εκείνους που επιμένουν να επιδρούν στο πολιτιστικό μας παρόν, παρά τη φυσική τους απουσία.

Χρήστος Κουμούσης πιάνο

Κύκλος συναυλιών

Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής / Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ 2022

Έργα λατρευτικής μουσικής για σόλο πιάνο

7, 8, 9, 10 Απριλίου 2022 • Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30)

latreftikh mousiki Facebook Twitter

Ο κύκλος συναυλιών Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής και το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ επιστρέφουν σε ένα ενιαίο πρόγραμμα με έργα λατρευτικής μουσικής για σόλο πιάνο σε επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου

7 Απριλίου 2022

Ρεσιτάλ της Δανάης Καρά

Έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Αλέκου Ξένου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι

8 Απριλίου 2022

Ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου

Έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Μωρίς Ραβέλ, Ρόμπερτ Σούμαν, Μπέλα Μπάρτοκ, Αντρέ Ζολιβέ, Φραντς Σούμπερτ, Τόρου Τακεμίτσου

9 Απριλίου 2022

Ρεσιτάλ του Βασίλη Βαρβαρέσου

Έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Φραντς Λιστ, Ολιβιέ Μεσσιάν, Γκιαιργκ Λίγκετι

10 Απριλίου 2022

Ρεσιτάλ του Γιώργου Φράγκου

Έργα των Φρεντερίκ Σοπέν, Φραντς Λιστ, Ολιβιέ Μεσσιάν

Περφόρμανς – Συναυλία

Hello to Emptiness

12, 13, 14, 15, 16, 17 Απριλίου 2022

hello to emptiness Facebook Twitter
Φωτ.: La French Focal

Η νέα διακαλλιτεχνική περφόρμανς – συναυλία με τίτλο Hello to Emptiness φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αντηχείο που εστιάζει στην επανεφεύρεση χαμένων στρατηγικών για την αντιμετώπιση αυτού του κενού. Αποτελεί έναν παραστασιακό αναστοχασμό πάνω στην έννοια της κοινωνικής τρωτότητας και θέτει ερωτήματα σχετικά με τη διαπραγμάτευση του πένθους, έννοιας ιδιαίτερα φορτισμένης στο παρόν εξαιτίας της κρίσης που έχει προκάλεσε η πανδημία.

Σκηνοθεσία, χορογραφία: Στέφανι Τηρς

Μουσική διεύθυνση, σύνθεση: Μάρθα Μαυροειδή

Δραματουργία: Σταυρούλα Παναγιωτάκη

Κοστούμια: Λώρεν Στηλ

Ηχοτοπία: DJ Elephant Power

Συνεργάτης δραματολόγος: Γκυ Κόολς

Ερμηνεύουν Τουλισίλε Μπίντα, Ζυλιέν Φερραντί, Μάρθα Μαυροειδή, Χουάν Κρουθ Ντίαθ ντε Γκαράιο Εσναόλα,Μανόν Παράν, Μάλου Τηρς

Συμμετέχει η Χορωδία 65+ των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ

Κύκλος συναυλιών

Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη

7, 8, 20, 22, 26 Μαΐου 2022

xenakis Facebook Twitter
Ιάννης Ξενάκης, 1980

Το αφιέρωμα της Εναλλακτικής Σκηνής ξεκινά με τη νέα χορογραφική προσέγγιση της Λίλας Ζαφειροπούλου στο νεωτερικό μπαλέτο του Ξενάκη Kraanerg, αντίδραση του συνθέτη στη μεταμορφωτική αλλά και καταστροφική δύναμη των νεανικών κινημάτων του τέλους της δεκαετίας του ’60. Ακολουθούν δύο προγράμματα συναυλιών στα οποία διακεκριμένοι σολίστ της σύγχρονης μουσικής αναμετρώνται με το υπερβατικά δεξιοτεχνικό έργο του Ξενάκη για κρουστά (με έργα-σταθμούς της μουσικής πρωτοπορίας που εξερευνούν το όριο ανάμεσα στη μουσική οργάνωση και τον θόρυβο, συχνά εμπνεόμενα από την αρχαιοελληνική κληρονομιά) και για πιάνο (με τον Στέφανο Θωμόπουλο να αποτολμά την απόδοση των απάντων του συνθέτη για το όργανο). Τέλος, στην κατάληξη του αφιερώματος, το σημαντικό σύνολο σύγχρονης μουσικής από τη Θεσσαλονίκη dissonArt ensemble παρουσιάζει ένα πρόγραμμα έργων του Ξενάκη για σύνολο δωματίου που διασκελίζει τις δύο τελευταίες δεκαετίες της παραγωγής ενός μεγάλου και ασυμβίβαστου δημιουργού.

7, 8 Μαΐου 2022

Kraanerg

Μουσική διεύθυνση: Άιτονυ Τσάμπα

Χορογραφία: Λίλα Ζαφειροπούλου

Black Page Orchestra

Με τη συμμετοχή σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών

20 Μαΐου 2022

Έργα για κρουστά

– Περσέφασσα (1969)

– Ψάπφα (1975)

– Rebonds A και B (1987-1989)

– Okho (1989)

Αλέξανδρος Γιοβάνος (κρουστά)

Σύνολο Elbtonal Percussion

22 Μαΐου 2022

Άπαντα για πιάνο

Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο)

26 Μαΐου

Το dissonArt ensemble παίζει Ξενάκη

– Άκανθος (1977)

– Πλεκτό (1993)

– Ιχώρ (1978)

– Και (1995)

– Ανακτορία (1969)

Μουσική διεύθυνση: Γιοχάννες Καλίτσκε

Συναυλία

Μίκης Θεοδωράκης: Λυρικές εικόνες

Κύκλος Μίκης Θεοδωράκης

12, 13, 14, 15 Μαΐου 2022

mikis theodorakis Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

Παρά την ακατάβλητη πολυμορφία του θηριώδους καταλόγου έργων του Μίκη Θεοδωράκη, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τραγούδι υπήρξε, από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και εξής, η ηγεμονική φόρμα διαμέσου της οποίας ο συνθέτης επέδρασε στα μουσικά (και πολιτικά) πράγματα των εποχών που διέτρεξε, στο πνεύμα πάντοτε της οραματικής επικοινωνίας του με μια κάποια (ιδιότυπη και εποχική, όπως πρώτος ο ίδιος παραδέχτηκε) αντίληψη της έννοιας του λαού.

Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση: Γιάννης Μπελώνης

Ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας

Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs

• Η προπώληση των εισιτηρίων για το τρίμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2022 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, από τα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00)

• Η προπώληση των εισιτηρίων για το τετράμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος 2022 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, από τα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00)

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του 3000 Years of Longing του Τζορτζ Μίλερ

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του «3000 Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ

Το τρέιλερ δείχνει τόσο παλαβό και φρενήρες, που πρέπει να έχει αρχίσει ήδη να ιδρώνει το αυτί του Μπαζ Λούρμαν, ο οποίος επιστρέφει κι αυτός φέτος με τον «Elvis».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Πολιτισμός / Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Η καταστροφή του αγάλματος δημιουργεί ένα λογαριασμό επισκευής του που όπως φαίνεται κανένας δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και η ρώσικη πρεσβεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.
THE LIFO TEAM
Η βιρτουόζος του χρώματος India Mahdavi παρουσιάζει το καινούργιο της λεύκωμα

Design / India Mahdavi: Η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια και σκηνογράφος έρχεται στην Αθήνα

Με την αφορμή των εγκαινίων της νέας της έκθεσης στην Carwan Gallery του Πειραιά, η βιρτουόζος του χρώματος θα παρουσιάζει επίσης το καινούργιο της λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Η επαναλειτουργία του Εθνικού Μουσείου του Μεσαίωνα της Γαλλίας αυτή την άνοιξη μοιάζει με αναγέννηση. Το Musée de Cluny (Μουσείο Κλινί) ήταν ένα από τα λίγα γαλλικά εθνικά μουσεία στα οποία δεν είχαν γίνει σημαντικές ανακαινίσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ