Ένα κέντρο τέχνης για τη LGBTQ + καλλιτεχνική κοινότητα θα ανοίξει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου

Ένα Queer κέντρο τέχνης πρόκειται να ανοίξει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου Facebook Twitter
Το νέο αυτό κτίριο θα λειτουργήσει και ως ένας ασφαλής χώρος για την queer κοινότητα. Φωτο: Design District
0

Το Λονδίνο πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο μόνιμο χώρο αφιερωμένο σε καλλιτέχνες LGBTQ, μετά την έναρξη της δημόσιας εκστρατείας crowdfunding για τη δημιουργία ενός queer art space στην πρωτεύουσα.

Τη δράση διοργανώνει η οργάνωση Queercircle, στο χώρο που θεωρείται ως ο πρώτος μόνιμος, ειδικά σχεδιασμένος κόμβος του Λονδίνου για τις δημιουργικές βιομηχανίες.

Ο χώρος, που σχεδιάστηκε από την David Kohn Architects, θα αποτελείται από μια κύρια γκαλερί, μια βιβλιοθήκη και χώρους έργων που θα φιλοξενήσουν ένα πρόγραμμα αναθέσεων και συνεργατικές, πληρωμένες κατοικίες για καλλιτέχνες LGBTQ +. Η Queercircle ελπίζει να αναπτύξει προσιτά στούντιο καλλιτεχνών.

Το έργο σχεδιάστηκε από τον επιμελητή και τον ιδρυτή του Queercircle, Ashley Joiner, ο οποίος επιδιώκει να αντιμετωπίσει την εντυπωσιακή απώλεια των queer κοινοτικών χώρων στην πρωτεύουσα. Κατά την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από τους μισούς χώρους queer του Λονδίνου έχουν κλείσει, εν μέρει, λόγω της αύξησης των ενοικίων και της αστικής ανάπτυξης. Πολλοί από αυτούς τους κλειστούς χώρους, όπως το London Lesbian and Gay Center και το Joiner's Arms, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση κινήσεων αντίστασης queer.

Ένα Queer κέντρο τέχνης πρόκειται να ανοίξει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου Facebook Twitter
Ο Ashley Joiner. Φωτο: Design District

"Τώρα περισσότερο από ποτέ, η κοινότητα του LGBTQ + χρειάζεται και αξίζει ένα μέρος να έρθει μαζί, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική απομόνωση και να υποστηρίξει την ψυχική μας υγεία και ευεξία", λέει ο Joiner.

Πέρα από ένα μέρος για εκθέσεις και υποστήριξη των LGBTQ + καλλιτεχνών, ο Joiner ελπίζει ότι το νέο αυτό κτίριο θα λειτουργήσει ως ένας ασφαλής χώρος για την queer κοινότητα κατά τη διάρκεια μιας αυξανόμενης ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής μίσους: μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι δύο στους πέντε τρανς ανθρώπους στη Βρετανία αντιμετώπισαν ένα περιστατικό ή έγκλημα μίσους τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Joiner λέει ότι ελπίζουν ότι αυτός ο νέος χώρος μπορεί να είναι η απάντηση του Λονδίνου σε μεγάλους queer χώρους τέχνης σε άλλες παγκόσμιες πρωτεύουσες τέχνης, όπως η Πινακοθήκη Leslie-Lohman στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Schwules του Βερολίνου και το Ίδρυμα Sunpride στο Χονγκ Κονγκ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Greater London Authority (GLA), το Outset Studiomakers Initiative και το Arts Council England, και έχει προβλεπόμενο προϋπολογισμό 400.000 στερλίνες, εκ των οποίων οι 40.000 θα προέλθουν από το crowdfunder.

Ένα Queer κέντρο τέχνης πρόκειται να ανοίξει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου Facebook Twitter
Φωτο: Design District

Ένα Queer κέντρο τέχνης πρόκειται να ανοίξει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου Facebook Twitter
Φωτο: Design District

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ