Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS

Έλτον Τζον: Κανείς δεν χρειάζεται να πεθαίνει πια από AIDS Facebook Twitter
EPA
0

Ανάμεσα σε ασθένειες όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης το AIDS είναι η μόνη αρρώστια που μπορεί αντιμετωπιστεί «εντός του χρονικού πλαισίου της εποχής μας, αρκεί να αλλάξουν οι παλαιών αντιλήψεων συμπεριφορές» είπε ο Έλτον Τζον. 

Ευρισκόμενος στο Άμστερνταμ για το 22ο διεθνές συνέδριο για το AIDS, ο 71χρονος μουσικός και ακτιβιστής μίλησε στο CNN και εξέφρασε την απογοήτευση του για την έλλειψη συμπαράστασης που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που στατιστικά είναι πιο συχνά φορείς του ιού HIV, όπως η ΛΟΑΤ κοινότητα. 

«Ο στιγματισμός που αντιμετωπίζουν τους κάνει να αποφεύγουν να κάνουν τα σωτήρια τεστ και την θεραπεία» λέει ο Ελτον Τζον. 

O Τζον πιστεύει πως ο στόχος του αρμόδιου οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για εξάλειψη του AIDS ως το 2030, μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεισφορά ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Χάρι, που είναι και αυτός από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές κατά της ασθένειας. 

Επίσης, ο Ελτον Τζον τόνισε την σημασία που έχει να συνεισφέρουν στη μάχη κατά της ασθένειας άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Το πρωί της Τρίτης ο Έλτον Τζον μίλησε στο συνέδριο μαζί με τον Πρίγκιπα Χάρι και παρουσίασαν μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της ασθένειας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της είναι να ενισχυθεί η διάγνωση και η θεραπεία στους άντρες, ειδικά στις ηλικίες από 24 έως 35 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά θεραπείας και διάγνωσης είναι εξαιρετικά χαμηλά, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία αυτών των ανδρών και όσων κάνουν σεξ μαζί τους.  

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Πολιτισμός / Φοιτητές εξοργισμένοι από το προτεινόμενο γλυπτό του Antony Gormley με «όρθιο φαλλό»

Φοιτητές από το Imperial College του Λονδίνου προχώρησαν στην παρεμπόδιση της εγκατάστασης ενός γλυπτού του Antony Gormley, για το οποίο υποστηρίζουν ότι μοιάζει με άνδρα με πέος σε στύση.
THE LIFO TEAM
Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ