Ελβετός καλλιτέχνης σμίλεψε ολόκληρη πόλη - μινιατούρα στην αποξηραμένη όχθη ποταμού

Ελβετός καλλιτέχνης σμίλεψε ολόκληρη πόλη στην αποξηραμένη όχθη ποταμού Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/Francois Monthoux
0

H ξηρασία που πλήττει την Ευρώπη επέτρεψε τον Ελβετό καλλιτέχνη Francois Monthoux να μεγαλουργήσει στις όχθες του ποταμού Toleure στη χώρα του, δημιουργώντας ένα συγκρότημα κάστρων. Πρόκειται για μία ετήσια παράδοση, αλλά φέτος το έργο έγινε πολύ μεγαλύτερο απ΄ό,τι πίστευε. 

Άρχισε τη δουλειά πριν από έξι εβδομάδες με λίγες φιλοδοξίες, αλλά η ξηρασία τού επέτρεψε να χτίσει μία ολόκληρη πόλη. 

Βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία θέλει να βρέξει, αλλά την άλλη λυπάται που θα εξαφανιστεί το έργο του. 

«Φαντάζομαι τη ζωή των ανθρώπων, να περπατούν κάτω από τις αψίδες, κάτω από τις γέφυρες, να βλέπουν μνημεία, την πόλη» σημείωσε ο Monthoux, ο οποίος φιλοτέχνησε το αριστούργημά του με πηλό από την αποξηραμένη κοίτη του ποταμού στο καντόνι Vaud.

«Μπαίνω σε μία φούσκα, γίνονται ονειροπόλος. (...) Βλέπω τον κόσμο τους να σχηματίζεται από τα δάχτυλά μου». 

Ο Monthoux, λάτρης της φύσης, είπε ότι λυπάται που βλέπει τα φυτά να πεθαίνουν γύρω του και ότι «θα ήταν καταστροφή» αν μια διαρκής ξηρασία σήμαινε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο για χρόνια. Ωστόσο, γνώριζε εξ αρχής ότι επρόκειτο για κάτι προσωρινό.

«Φυσικά είμαι λίγο λυπημένος, γιατί λυπάμαι που θα εξαφανιστεί η μορφή που έδωσα στο υλικό». 

Οι επισκέπτες της περιοχής, ωστόσο, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το έργο του για όσο διάστημα διασώζεται.

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Είναι... είναι απλά έξοχο» είπε η Heidi Butty, που βρέθηκε στο σημείο.

Με πληροφορίες από Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ