Είναι τελικά έργο του Banksy ο δραπέτης από τη φυλακή όπου ήταν κάποτε έγκλειστος ο Όσκαρ Ουάιλντ;

Είναι τελικά έργο του Banksy ο δραπέτης από τη φυλακή που ήταν κάποτε ο Όσκαρ Ουάιλντ; Facebook Twitter
0

Μια τοιχογραφία που πολλοί εικάζουν ότι είναι έργο του Banksy έχει εμφανιστεί στους τοίχους μιας φυλακής που είναι πια εκτός λειτουργίας, στην οποία κάποτε είχε φυλακιστεί ο Όσκαρ Ουάιλντ. 

Η τοιχογραφία εμφανίζει έναν τρόφιμο της φυλακής να δραπετεύει και να κρέμεται από ένα σκοινί με κόμπους φτιαγμένους από φύλλα γραφομηχανής. 

Ο ίδιος ο Banksy δεν έχει ανεβάσει στο Instagram το έργο, πράγμα που κάνει συνήθως, αλλά ο επιμελητής Vince John, από την γκαλερί 1loveart στο Μπρίστολ, που ειδικεύεται στη street art, δήλωσε στο BBC ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα της δουλειάς του πιο διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου της Βρετανίας, χιουμοριστικό και πολιτικά πικάντικο, και ότι πρόκειται για ένα υπέροχο έργο και ένα λαμπρό κοινωνικό σχόλιο. 

Η συγκεκριμένη φυλακή, που ονομάζεται σήμερα HM Prison Reading, παλαιότερα ήταν γνωστή ως Reading Gaol και βρίσκεται στο Reading, στο Berkshire της Αγγλίας, ήταν η φυλακή στην οποία ήταν τρόφιμος ο Ουάιλντ από το 1895 έως το 1897 και έγινε γνωστή από  την «Μπαλάντα της φυλακής του Ρέντιγκ» που έγραψε εκεί ο ποιητής. Ήταν το τελευταίο σπουδαίο έργο του, ανήκει στα σημαντικότερα ποιήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καταγράφει τις άθλιες συνθήκες της φυλακής και αντανακλά τη βαρβαρότητα του ποινικού συστήματος. Εκεί έγραψε επίσης και ένα γράμμα προς τον Άλφρεντ Ντάγκλας, ο οποίος δημοσίευσε ένα μέρος του το 1905, μετά τον θάνατο του Όσκαρ Ουάιλντ, το περίφημο De Profundis (Εκ βαθέων)

Η φυλακή είναι άδεια από το 2014, αλλά η νέα τοιχογραφία θέτει ένα ερώτημα σχετικά με το μέλλον της, που μπορεί να είναι η μετατροπή της σε κέντρο τέχνης.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ