ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Edie Campbell: «Όλοι στη μόδα γνώριζαν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Μάριο Τεστίνο και του Τέρι Ρίτσαρντσον»

Edie Campbell: «Όλοι στη μόδα γνώριζαν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Μάριο Τεστίνο και του Τέρι Ρίτσαρντσον» Facebook Twitter
0

Μιλώντας στον Independent, η Edie Campbell, ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα την τελευταία 15ετία, σχολίασε τις σεισμικές αλλαγές στον χώρο της μόδας στην εποχή μετά το #MeToo.

«Δε νομίζω να εκπλήσσει κανέναν», δηλώνει για την πτώση που σημειώνουν οι άλλοτε επιφανείς και θεαματικές καμπάνιες γυναικείων εσωρούχων του Victoria's Secret ενώ όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια εις βάρος διάσημων φωτογράφων μόδας, λέει ότι «ήταν κοινό μυστικό, κάτι που όλοι γνώριζαν», αναφερόμενη ειδικά στον Μάριο Τεστίνο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί, όπως και ο Μπρους Γουέμπερ, ότι «εκμεταλλευόταν σεξουαλικά» ανδρικά μοντέλα.

Όσο για έναν άλλον φωτογράφο που έχει αντιμετωπίσει αναρίθμητες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στην καριέρα του, τον Τέρι Ρίτσαρντσον, λέει απλά: «Πάντα ήταν γλοιώδης και ύπουλος [creep]».

Παρότι δεν κατονομάζει συγκεκριμένες περιπτώσεις, λέει επίσης ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι στην βιομηχανία της μόδας που ενώ θα έπρεπε, δεν έχουν κληθεί να απολογηθούν για την συμπεριφορά τους, συμπληρώνοντας ότι και η ίδια έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσπαθεί να αποκρούσει τις «επιθέσεις» φωτογράφων με τους οποίους αρνήθηκε να συνεργαστεί ξανά:

«Δεν είναι εύκολο να υψώσεις ανάστημα και να πεις 'αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο' ή 'είσαι φριχτό άτομο', ειδικά όταν είσαι νέα στη δουλειά. Τώρα που κλείνω τα 30 και είμαι οικονομικά ασφαλής δεν υπάρχει περίπτωση να δείξω καμία ανοχή. Δεν είναι το ίδιο όμως όταν είσαι 19 και είσαι διατεθειμένη να ανεχτείς πολλά για να καθιερωθείς στον χώρο».

Πολιτισμός
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

THE WEEK 794

Πολιτισμός / 21 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (8-14/12)

H Τίλντα Σουίντον και οι ταινίες του Παζολίνι στη Στέγη, η Peaches στη Αθήνα, Φοίβος Δεληβοριάς με καλεσμένους, Μποέμ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, νέο έργο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και πολλά ακόμα σε μια Αθήνα που «βουλιάζει» κυριολεκτικά από ενδιαφέροντα events!
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Αυτοκρατορική Κίνα στη Δράμα

Πολιτισμός / Αριστουργήματα από την Αυτοκρατορική Κίνα στη Δράμα

Το μήνα αυτό συμπληρώνεται ένας χρόνος επιτυχημένης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Σαντιρβάν, το οθωμανικό μνημείο της Δράμας που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και φιλοξενεί εκθέσεις από το Μουσείο Μπενάκη.
NEWSROOM