Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο- Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο- Ελεύθερη είσοδος για το κοινό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία όλης της χώρας εορτάζεται αύριο, Τρίτη, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

 

«Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση» είναι το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων. Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το ελληνικό τμήμα του ICOM επέλεξε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ως τιμώμενο για τη φετινή Διεθνή Ημέρα.

 

Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα εγκαινιάσει την κεντρική επετειακή έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ '21.

 

Φέτος, η μεγάλη γιορτή των μουσείων έχει ξεχωριστή σημασία, υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Αποτελεί μία ευκαιρία να γνωρίσουμε ξανά από κοντά τους θησαυρούς των ελληνικών μουσείων, αλλά και για τα ίδια τα μουσεία, να υποδεχτούν τους επισκέπτες, που έλειψαν, από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας της πανδημίας», συμπλήρωσε.

 

Οι χώροι των μουσείων είναι χώροι αλληλεπίδρασης, τόνισε η υπουργός. «Χρειάζονται τη φυσική επαφή, την επικοινωνία θεατή και εκθέματος. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και με ασφάλεια για επισκέπτες και εργαζόμενους, αυτή η επικοινωνία πλέον αποκαθίσταται», κατέληξε.

 

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ