Centro, Aντρέ Κερτέζ, Tiger Lillies

Centro, Aντρέ Κερτέζ, Tiger Lillies Facebook Twitter
0

» Κάθε φορά που μου τελειώνουν τα σπίρτα, σκέφτομαι Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα και νιώθω ένα κρύο στη ραχοκοκαλιά. Επειδή η μικρούλα πάντα με συγκινεί, και επειδή καμιά φορά αν ξεμείνεις από σπίρτα ο παράδεισος είναι πολύ κοντά, περιμένω να δω την ευαίσθητη προσέγγιση των Tiger Lillies στην ξανθιά άτυχη, που τελικά μπορεί να είναι τυχερότερη όλων μας και από κάπου ψηλά ή χαμηλά να βγάζει αυθάδικα τη γλώσσα της κάθε φορά που εμείς δακρύζουμε με το τελευταίο της σπίρτο. Στο Badminton Τheater, 01/10-06, με guest star τον Γιάννη Βόγλη. Xμμ...
Τζούλη Αγοράκη

» Την αναδρομική έκθεση με τα έργα του εξέχοντος ούγγρου φωτογράφου Αντρέ Κερτέζ (1894-1985), στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, από τις 14 Ιουνίου. Εκτός από δάσκαλος του μυθικού πια Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν, ο Κερτέζ ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του φωτογραφικού ρεπορτάζ. Αλήθεια και ευαισθησία, σε ένα.
Την επόμενη κριτική βιβλίου του Κώστα Κατσουλάρη, στον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο», φτάνει βέβαια να διαθέτει την ψύχραιμη πλην καίρια και καυστική ματιά που ο κριτικός (και συγγραφέας) επεφύλαξε στο Μια ζωή δυο ζωές του Νίκου Θέμελη. Μακάρι να μην ήταν μόνο από κομματική κακία.
Μενέλαος Τζαφάλιας

» Περιμένω την επίσημη ευρωπαϊκή κυκλοφορία (18 Ιουνίου ξεκινούν οι αποστολές από το play.com) του επετειακού DVD Forbidden Planet: 50th Anniversary Special Edition. Πρόκειται για την εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας των 50s με τα πρωτόγονα -για το σήμερα- ειδικά εφέ, το σενάριο της οποίας βασίστηκε στην Τρικυμία του Σαίξπηρ, ενώ ήταν και το πρώτο φιλμ που είχε για soundtrack εξολοκλήρου ηλεκτρονική μουσική, γραμμένη από τους πρωτοπόρους Louis και Bebe Barron.
Spyros VJ

» Περιμένω το πάρτι του «Centro» στο Gagarin 205 στις 08/06, με τις εμφανίσεις των Zebra Tracks, Sugah Galore, Pop Eye, Larry Gus +Sunday Diving, και το πάρτι του Vinyl Microstore για τον πρώτο χρόνο εκπομπών του web radio, με dubstep μέχρι τελικής πτώσης. Επίσης, μετράω μέρες για την κυκλοφορία του free CD με το mix του Kode 9 για το Sonar, που θα κυκλοφορήσει μαζί με το μαζί με το «Go! Magazine» (τεύχος Ιουνίου)...
M.Hulot

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM
Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πολιτισμός / Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.
THE LIFO TEAM
Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Πολιτισμός / Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Ο χαρακτήρας του αποτρόπαιου Αρτούρο Ούι, που δομήθηκε από τον συγγραφέα πάνω στο πρότυπο του σαιξπηρικού «Ριχάρδου Γ΄», ερμηνεύεται στην παράσταση από τον Γιώργο Χρυσοστόμου.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ