Ακούστε το σκανδαλιστικό "∞" ("Infinity") του Vangelis, με την Ειρήνη Παπά να προσπoιείται ότι έρχεται σε οργασμό

Ακούστε το σκανδαλώδες 666 του Vangelis, με την Ειρήνη Παππά να έρχεται σε οργασμό Facebook Twitter
0

Η πιο σκανδαλώδης στιγμή στην μετεωρική πορεία του Vangelis ήταν αναμφίβολα ένα κομμάτι, μάλλον άγνωστο σήμερα, στον δίσκο του «666»

Στο " ∞" ("Infinity"), το πιο αμφιλεγόμενο τραγούδι του άλμπουμ, ακούγεται η Ειρήνη Παπά να επαναλαμβάνει «Ήμουν, είμαι, είμαι έτοιμη να "ολοκληρώσω"» πάνω σε ένα μονότονο ρυθμό κρουστών, ο οποίος σταδιακά κορυφώνεται σε οργασμικό παροξυσμό. Ο Βαγγέλης περιέγραψε το κομμάτι ως μεταφορά για "τον πόνο της γέννησης και τη χαρά της συνουσίας."
 Ο Ferris αρχικά αναζήτησε έναν αφηγητή με βαριά βρετανική προφορά για να απαγγείλει τον στίχο, προκειμένου να δημιουργήσει μια αντίθεση με την κλιμακούμενη φρενίτιδα, αλλά αντ' αυτού επιλέχθηκε ο αυτοσχεδιασμός της Παππά, επειδή ταίριαζε καλύτερα.

Οι Hegarty και Halliwell περιγράφουν το τραγούδι ως μέρος της "κλιμακούμενης κακοφωνίας" που σηματοδοτεί την εξέλιξη προς την αποκάλυψη. 

Το Melody Maker έγραψε το 1972 ότι υπό το φως της δημοσιότητας που έλαβε το "Je t'aime... moi non plus" του Serge Gainsbourg, ήταν "περίεργο" που τα μέσα ενημέρωσης παρέβλεψαν το 666, αλλά θα ήταν "κρίμα" αν είχε αποκτήσει φήμη μόνο λόγω της συμβολής της  Παππά.

Ένα sample της Παππά, την ώρα που λαχανιάζει από οργασμό,  χρησιμοποιήθηκε στο "Principles of Lust" των Enigma.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM
World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα, για την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτισμός / World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή

Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ