Παπαθανάσης: Μείωση 85% στους λογαριασμούς ρεύματος από Ιούλιο - Σε τι δεν απάντησε για τη ρήτρα

Παπαθανάσης: Μείωση 85% στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών από Ιούλιο - Τι (δεν) είπε για τη ρήτρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προανήγγειλε σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Ιούλιο, μετά και τα ανακοινωθέντα μέτρα από την κυβέρνηση.

«Από Ιούλιο θα έχουμε μείωση κατά 85% στο κομμάτι της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα νοικοκυριά, 82% για τις επιχειρήσεις και 90% για τα αγροτικά τιμολόγια» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Εξήγησε πως από τότε και για 6-12 μήνες «αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, στην ουσία καταργείται». 

«Σύντομα θα τρέξει και η επιστροφή έως 600 ευρώ (το 60%) για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, από το Δεκέμβριο έως και το Μάιο» συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Έκρινε ως πολύ σημαντικό το ότι η χώρα προέβη σε παρέμβαση στις τιμές χονδρικής. 

Ερωτώμενος, ωστόσο, για το εάν η ρήτρα θα επιστρέψει μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και οι καταναλωτές θα κληθούν να την πληρώσουν αναδρομικά, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

«Υπάρχουν ασύμμετρα γεγονότα, δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, κρατάμε τις δυνάμεις μας. Αναστέλλεται λοιπόν, κατ’ ουσίαν καταργείται, η ρήτρα για 6-12 μήνες. Εδώ είμαστε, η κυβέρνηση στέκεται πάντα στο πλευρό, εξαντλώντας το δημοσιονομικό χώρο, αλλά ευρισκόμενοι μέσα σε ένα καλό επίπεδο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό, τα επιτόκια ανεβαίνουν, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί». 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ