Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις Facebook Twitter
0

Να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα  φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται κοντά στην παραγραφή, ζητά με εγκύκλιο του προς τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Πρόκειται κυρίως για ονόματα που βρίσκονται σε λίστες (όπως η λίστα Λαγκάρντ) ή υποθέσεις απόκτησης μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore εταιρειών, αλλά και εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης των υποθέσεων που πλησιάζουν στον χρόνο παραγραφής, ώστε ο έλεγχός τους να είναι άμεσος και να εστιάζεται καταρχήν στην χρήση που κινδυνεύει να παραγραφεί.

Πάντως, σύμφωνα με δήλωση συνδικαλίστριας των εφοριακών σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη «στοιχειωμένη» λίστα Λαγκάρντ π.χ. είχαν διατεθεί μόλις 11 εφοριακοί, ενώ χρειαζόταν πολύ περισσότεροι, καθώς κάθε λογαριασμός ονόματος που βρισκόταν στη λίστα, μπορεί να οδηγούσε και σε εκατοντάδες ακόμη λογαριασμούς που πρέπει να ελεγχθούν.

Επίσης στο ζήτημα των offshore, μπορεί να γίνονται οι κινήσεις τώρα που πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, όμως ως τώρα, ανάμεσα στις 6.500 τέτοιου είδους εταιρίες στη χώρα μας, έχουν ελεγχθεί μόλις μερικές δεκάδες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ