Η δραματική στιγμή που η στερλίνα άρχισε να πέφτει, μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Η δραματική στιγμή που η στερλίνα άρχισε να πέφτει, μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα Facebook Twitter
Γράφημα του BBC
0

 

Η ξαφνική μεταστροφή του κλίματος όταν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δεν ήταν τόσο ευνοϊκά για το Bremain φαίνεται ανάγλυφα απ' το γράφημα με την (απότομη και μεγάλη) ξαφνική πτώση της στερλίνας στην αγορά. Αυτή τη στιγμή επικρατεί πανικός στις αγορές. Ενώ νωρίτερα η στερλίνα είχε ανέβει καθώς οι αγορές περίμεναν νίκη της Παραμονής, τώρα έχει χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη που κατέγραψε μετά το κλείσιμο της κάλπης και συνεχίζει την ελεύθερή της πτώση. Επενδυτές που είχαν λίρες Αγγλίας τώρα -με το φόβο πως ίσως τελικά συμβεί ένα Brexit- τις ξεφορτώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ενώ όλες οι εκτιμήσεις μιλούσαν για σχετικά άνετη νίκη του Bremain, η εξαιρετικά μικρή διαφορά υπέρ του Bremain στο Νιούκαστλ (όπου αναμενόταν να επικρατήσει με πολύ μεγάλη διαφορά) αλλά και η μεγάλη νίκη του Brexit στο Σάντερλαντ άλλαξαν τα δεδομένα και μετέτρεψαν τη βραδιά σε ντέρμπι. 

Είναι πολύ νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις και οι ειδικοί περιμένουν αποτελέσματα και από άλλες περιφέρειες για να δουν αν τα ποσοστά του Brexit θα είναι όντως μεγαλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν. 

Εντωμεταξύ, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 71,5%, με βάση στοιχεία από τις 50 εκλογικές περιφέρειες, σε σύνολο 382, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.
Στη Σκωτία, η συμμετοχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 70%, όπως δήλωσε στο BBC η ηγέτιδα των Συντηρητικών Ρουθ Ντέιβιντσον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ