Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και την κυβέρνηση καλά κρατεί, σε ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια.

 

Αρχικά ήταν η εταιρεία που αποφάσισε να ανακοινώσει εχθές την αναστολή των επενδύσεών της στις Σκουριές, με την κυβέρνηση να απαντά μέσω του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.

 

Αμέσως μετά μάλιστα το ΥΠΕΝ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την απόφαση του για την έγκριση επιβολής προστίμου - μαμούθ, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρών για 21 περιβαλλοντολογικές παραβάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

 

Η εταιρεία με τη σειρά της αποφάσισε λίγο αργότερα να εκδώσει σκληρή ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση για παιχνίδια εντυπωσιασμού, ενώ επιφυλάχθηκε να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας όπως δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα:

 

«Οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου. Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα».