Βενζίνη: Σπάει κάθε κοντέρ η τιμή της - Ξεπέρασε και τα 2,60 ευρώ το λίτρο

Βενζίνη: Σπάει κάθε κοντέρ η τιμή της - Έχει ξεπεράσει το 2,62 ευρώ/λίτρο στη Μήλο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Σε ένα πρωτοφανές ράλι ανόδου έχουν επιδοθεί οι τιμές στα καύσιμα, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να κυμαίνεται σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2,267 ευρώ το λίτρο και τους ειδικούς να εμφανίζονται ανήσυχοι πως θα αγγίξει ακόμα και τα 3 ευρώ.

Οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καταγράφονται στα νησιά.

Ωστόσο, στη Χίο καταγράφεται η χαμηλότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει το Open, ισχύει το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ.

Έτσι, η Χίος έχει μέση τιμή βενζίνης στα 2,202 ευρώ τη στιγμή που στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που οι τιμές είναι παραδοσιακά οι πιο χαμηλές στην Ελλάδα, η μέση τιμή είναι στα 2,246 και 2,239 αντίστοιχα.

«Καίει» η βενζίνη στα νησιά

Στις Κυκλάδες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τιμή βενζίνης στην αρχή της εβδομάδας ήταν στα 2.45 ευρώ/λίτρο, με την Μήλο να άγγιξε το ρεκόρ των 2.62 ευρώ/λίτρο. Στα Δωδεκάνησα η μέση τιμή ανά λίτρο ήταν στα 2.40 ευρώ/λίτρο, ενώ στη Νίσυρο και την Κάλυμνο έφτασε στα 2.59 ευρώ/λίτρο. Στο νομό Ρεθύμνου η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 2.32 ευρώ/λίτρο, με την υψηλότερη καταγραφή στην Αγία Γαλήνη στα 2.49 ευρώ/λίτρο.

Στη Σκιάθο, όπως ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος, Θεόδωρος Τζούμας, η τιμή της βενζίνης  έφτασε τα 2,53 ευρώ το λίτρο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ