Αυξημένες έως και 40% οι τιμές του παραδοσιακού τσίπουρου Θεσσαλίας φέτος

Αυξημένες έως και 40% οι τιμές του παραδοσιακού τσίπουρου Θεσσαλίας φέτος Facebook Twitter
0

Σημαντική αύξηση αναμένεται να υπάρξει φέτος στην τιμή του παραδοσιακού τσίπουρου λόγω του κόστους της ενέργειας. Δεν αποκλείεται η τιμή να αυξηθεί ακόμα και 30% - 40%. 

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτζής, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακό άμβυκα, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως τα δεδομένα φέτος αλλάζουν λόγω μίας σειράς παραγόντων που επηρεάζουν την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου με τους άμβυκες.

«Ο φόρος που καλούμαστε να προκαταβάλουμε για τις 7 ημέρες λειτουργίας στα καζαναριά μας, σχεδόν τριπλασιάζεται. Από τα 580 ευρώ την περσινή χρονιά, φέτος πρέπει να προκαταβάλουμε 1850 ευρώ» σημείωσε και επεσήμανε πως πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος της ενέργειας, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό. 

«Τα περισσότερα καζαναριά καίνε αέριο και κάποια άλλα, ξύλα. Οι μηχανές που χρησιμοποιούμε για το πάτημα των σταφυλιών για να προχωρήσουμε στην απόσταξη του προϊόντος είναι ενεργοβόρες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι μιλάμε πλέον για εντελώς διαφορετικά οικονομικά μεγέθη στον τομέα της ενέργειας, τα οποία αλλάζουν συνεχώς, δυστυχώς όχι προς το καλύτερο» επεσήμανε, στη συνέχεια. 

Οι αγρότες και οι αμπελοκαλλιεργητές αναμένεται να κατέλθουν σε συλλαλητήριο την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ