ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Το ξυλοφάγο έντομο που απειλεί τις μουριές της Αθήνας

Το ξυλοφάγο έντομο που απειλεί τις μουριές της Αθήνας Facebook Twitter
Πηγή: Iefimerida.gr
0

Την εγρήγορση των αρχών έχει προκαλέσει το ξυλοφάγο έντομο «Xylotrechus chinensis» που προσβάλει τις μουριές στο κέντρο της Αθήνας με πολλές είτε να ξεραίνονται είτε να πρέπει να κοπούν. 

Σήμερα το πρωί, η δημοτική αρχή που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα τις δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος προχώρησε σε κοπές δέντρων επί της οδού Βεντήρη δίπλα από το ξενοδοχείο Χίλτον. Στη συγκεκριμένη οδό υπάρχουν πάνω από 15 μουριές, από τις οποίες οι έξι προσβλήθηκαν από το ξυλοφάγο έντομο.

«Κατά πάσα πιθανότητα τα έντομα προϋπήρχαν, ωστόσο λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών αυξήθηκε ραγδαία ο πληθυσμός τους, με αποτέλεσμα να προκαλούν τις συγκεκριμένες καταστροφές» αναφέρει μεταξύ άλλων  στο iefimerida.gr άνθρωπος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Το εν λόγω έντομο ξεκίνησε από την Κρήτη περίπου το 2017 και πλέον από το 2019 με 2020 παρατηρήθηκε και σε μουριές του Δήμου Αθηναίων. Από το σύνολο των 25.000 μουριών που υπάρχουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, περίπου 1.300 δέντρα έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Από τα προσβεβλημένα δέντρα, στα 300-350 δέντρα (ποσοστό περίπου 1,5% του συνόλου των δέντρων) η προσβολή ήταν τέτοιου μεγέθους που είτε ξεράθηκαν είτε έπρεπε να κοπούν. Η κοπή και η αντικατάσταση των κομμένων δέντρων θα είναι σταδιακή, με τους ειδικούς να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Αθήνα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ